Placinta cu dovleac

de Miha
8238 vizualizări
Placinta cu dovleac

Reteta Placinta cu dovleac

O placinta cu dovleac absolut delicioasa!

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

O placinta cu dovleac absolut delicioasa! Mod de preparare Placinta cu dovleac: Aluat de placinta: Drojdia se freaca putin cu sarea, se… Aluat dulce Placinta cu dovleac European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • * 2 lingurite drojdie uscata
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 250 ml lapte rece (sau la temperatura camerei)
  • * 2 linguri de zahar
  • * 200 g margarina Rama Maestro
  • * 500-550 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 1 dovleac mediu ca marime
  • * zahar (dupa gust)
  • * scortisoara
  • * 50 g margarina

Mod de preparare Placinta cu dovleac:

Aluat de placinta:

Drojdia se freaca putin cu sarea, se adauga laptele, zaharul, margarina moale si faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se da la rece minim 4 ore. 

  • Acest aluat se poate folosi la pateuri, placinte sau pizza. Autoarea (originala) a retetei sustine ca aluatul rezista fara probleme cateva saptamani la frigider.

Umplutura:

Dovleacul se taie, se curata de seminte, apoi se taie felii. Se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se pune la calit impreuna cu zaharul, margarina Rama Maestro si scortisoara. Se fierbe pana scade toata zeama si dovleacul este moale. Se lasa la racit.

Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in 2. Fiecare parte se intinde in foaie de cca 0.5 cm, sub forma de dreptunghi. Se unge uniform cu compozitia de dovleac, apoi se ruleaza cat mai strans.

Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac unse cu putin ulei. Se lasa putin la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut in putin lapte si se presara cu putin zahar brun. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se lasa la racit apoi se portioneaza. 

  • Cred ca ar fi mers foarte bine facuta si sub forma de strudel.

O placinta cu dovleac cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

jose manuel 12 decembrie 2010 - 10:20

Que pintaza tiene esto, me lo copio.

Saludos

Răspuns
Mihai T. Ioan 12 decembrie 2010 - 12:27

Exact dupa reteta asta faceam aluat de Pizza cand am lucrat la italieni, in Germania. Secretule sa freci drojdia cu ulei si sare pana iese o pasta omogena. Iar aluatul tinut la 1-4 grade, tine o saptamana. Noi framantam si treizeci de kilograme pe zi si intodeauna il lasam la rece minimum 5 ore. Acesta e alt secret.

Răspuns
Brindusa 12 decembrie 2010 - 20:38

Buna Miha, n-ammai vorbit cu tine de mult.Ce mai faci?Noroc cu minunatia asta de placinta. Buna rau!

Răspuns
Bianka 13 decembrie 2010 - 8:30

Poate fi foarte bun

Răspuns
Miha 13 decembrie 2010 - 9:00

Jose Manuel, saludos! 🙂

Răspuns
Miha 13 decembrie 2010 - 9:05

Domnule Uica, multumim pentru secretele impartasite. Sunt foarte bune de retinut!
O saptamana minunata!

Răspuns
Miha 13 decembrie 2010 - 9:08

Brandusa, multumesc draga mea.
Sunt bine, cred. :)))
Te pupacesc!

Răspuns
Miha 13 decembrie 2010 - 9:09

Da, Bianka, a fost bun. Multumesc! 🙂

Răspuns
Anonymous 13 decembrie 2010 - 10:16

foarte buna

Răspuns
Maria 15 decembrie 2010 - 9:16

Buuuun, deci se pare ca in weekend nu fac numai spirale cu branza de vaci, ci si placinta cu dovleac :-)) Mai multa Rama, mai multe retete :-))

Răspuns
Miha 15 decembrie 2010 - 9:48

Anonim, multumesc! Asa este, ai dreptate.

Răspuns
Miha 15 decembrie 2010 - 9:48

Maria, iti doresc spor la treaba si mai apoi la papat. :))

Răspuns
Maria 15 decembrie 2010 - 22:19

Multumesc, se pare ca mi-am definitivat planul de weekend:
1. spirale cu branza de vaci
2. placinta cu dovleac
3. papat
4. sala, ca spirale+placinta = love :-))

Răspuns
Anonymous 26 septembrie 2011 - 0:07

mie mi-a iesit aluatul maro, am folosit margarina normala ca unde stau eu n-am vazut sa fie margarina rama. oare are ceva!?plus ca a intrat mai multa faina la framantat ca iarasi nu-mi place faina din canada, e fff de proasta calitate in comparatie cu cea din romania, si deci a iesit diferit aluatul decat cel din poza si ma intreb daca sa ma risc sa fac asa saus-o las balta!?

Răspuns
Miha 26 septembrie 2011 - 5:13

Cantitatea de faina depinde de tipul acesteia, de gradul sau de absorbtie. E posibil ca aluatul sa fi iesit maro din cauza fainii, nu cred ca margarina sa fie cauza. Pana la urma e tot margarina, nu? Chiar nu stiu ce tip de produse aveti voi acolo in Canada.
In ce sens a iesit diferit? In afara de culoare…

Răspuns

Lasă un răspuns