Buna dimineata dragilor! Ce v-ati propus pentru astazi? Sunt sigura ca n-aveti planuri de stat in bucatarie, dar inainte de a pleca la gratar, la iarba verde sau oriunde mai aveti voi de gand, rupeti cel mult jumatate de ora sa faceti aceasta reteta simpla, dar delicioasa.
O rontaiala dulce, numai buna de luat in bagaj. Doar sa aveti pregatite la indemana si cateva servetele umede. :))
boabe de porumb pentru popcorn
100 g zahar
50 ml smantana pentru frisca
1 bucatica de unt
Popcornul se poate prepara si la microunde daca aveti pachetele din alea speciale.
Intr-o cratita mai inalta sau intr-un ceaun se pune putin ulei de floarea soarelui, se lasa sa se incinga putin, se pun 2-3 linguri cu graunte si se acopera cu capac. Lasam la foc moderat pana nu se mai aud pocnituri sub capac. Rasturnam intr-un castron incapator si presaram putina sare de mare.
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid turnam cu atentie smantana pentru frisca si omogenizam. Tinem pe foc, amestecand continuu, pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si o bucatica de unt si omogenizam. Lasam sa se racoreasca.
Dupa ce caramelul s-a racorit, turnam in castron peste popcorn, apoi cu ajutorul a 2 linguri amestecam usor, pana popcornul este uniform acoperit de caramel.
Pofta buna!
5 comentarii
nu se poate inlocui smantana cu altceva?
Miha, tie iti arde de iesit la iarba verde pe vremea asta? 😛
Din pacate aici la noi e o vreme f urata, buna doar de stat in casa si de mancat rontaieli ca ale tale 🙂
Cand ai timp, te invit sa treci si pe la mine pe blog…azi i-am deschis portile 😛 Pupici!
Stefana, poti renunta la smantana si pui putin mai mult unt. Ideea e ca trebuie sa „inmuiem” caramelul, altfel cand se va raci va deveni crocant.
Poliana, multumesc de invitatie. Indata voi veni. :*
Ce idee grozava! Si-asa imi place sa fac popcorn Star la microunde! Voi incerca sa le „prepar” dupa reteta ta 🙂