Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

de Miha
43198 vizualizări
Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Ca imi place ciocolata nu mai e demult un secret si de asta cred ca isi da seama chiar si cineva care vine pentru prima data pe blog 😀 Si chiar daca numarul de retete de prajituri cu ciocolata este unul destul de mare, gasesc intotdeauna o alta varianta, o alta combinatie ce merita sa ajunga in atentia voastra. Unele nu ajung, dar asta e o alta poveste :))) Asadar, azi avem o reteta de prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone, o prajitura ce se face extrem de usor si pe care o puteti pune pe lista voastra cu retete de Pasti, va asigur ca merita 😉

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Ca imi place ciocolata nu mai e demult un secret si de asta cred ca isi da seama chiar si cineva care… Prajituri Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.8/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone:

Blat:

Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata il scoatem pe un gratar si-l lasam la racit, apoi il taiem in 3 parti.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca 1 ora. Sau la frigider daca preparati crema de pe o zi pe alta.

Mixam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amestecam cu crema de ciocolata. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.

  • In cazul in care o sa mai considerati ca este necesar, mai puteti adauga zahar.

Impartim crema in trei parti si o repartizam intre cele 3 blaturi. Dam prajitura la frigider pentru cca o ora, apoi o portionam dupa dorinta.

In momentul servirii prajitura se poate pudra cu putina cacao.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

poate vă plac și rețetele

46 comentarii

Dana 12 aprilie 2014 - 8:07

Imi plac aceste crme de frisca si mascarpone! Delicioasa prajitura !

Răspuns
Miha 14 aprilie 2014 - 20:06

Multumesc Dana! 🙂

Răspuns
cherry queen dee 12 aprilie 2014 - 11:45

mi-ai facut o pofta teribila de prajituri. nu am mai papat de ceva timp dar cred ca ar fi cazul sa ma mobilizez 😀
multumesc pentru reteta
pupici!

Răspuns
Miha 14 aprilie 2014 - 20:05

O poti face de Pasti 😉

Răspuns
mena 12 aprilie 2014 - 13:17

Tu Miha ce cruda est :))mi-ai facut o pofta de ceva ciocolatos,,,excelent arata!

Răspuns
Miha 14 aprilie 2014 - 20:04

Multumesc Mena! :*

Răspuns
Laura Nechita 12 aprilie 2014 - 15:04

Buna ziua! As dori sa cumpar si eu doua portii!
Sau mai bine 4 si pentru copii, dar cred ca le mananc tot eu :)))) De fapt, dati-mi toata tava! :)))
Muaah!

Răspuns
Miha 14 aprilie 2014 - 20:04

:)))) am notat! 😉

Răspuns
Mari 14 aprilie 2014 - 8:53

Am facut-o si eu ieri si a iesit super. Numai ca nu a mai rezistat sa stea o ora in frigider :)Ne-a mai ramas si pentru azi o bucatica mica .Buna rau ciocolatoasa asta.

Răspuns
Miha 14 aprilie 2014 - 20:04

Mari, ma bucur tare mult ca v-a placut! 😉

Răspuns
alena 14 aprilie 2014 - 19:58

As avea o intrebare:Nu iese uscata daca nu insiropam blatul? In rest o combinatie grozava de branza si ciocolata

Răspuns
Miha 14 aprilie 2014 - 20:03

Blatul este unul care din punctul meu de vedere nu necesita insiropare, dar daca tie iti plac prajiturile insiropate e ok sa insiropezi blatul atat cat iti place 😉

Răspuns
alena 15 aprilie 2014 - 8:45

Deci blatul este destul de umed ca sa nu trebuiasca insiropat.Imi plac prajiturile insiropate insa nu exagerat.Mersi pentru explicatie!

Răspuns
Gabriela 19 aprilie 2014 - 16:29

Dupa cum arata, sunt sigura ca este si buna. Multumesc ptr.reteta si eu. Felicitari daca este creata de tine.

Răspuns
Gabriela 19 aprilie 2014 - 16:30

FElicitari ptr.reteta daca este creatia ta…oricum felicitari.

Răspuns
Miha 7 mai 2014 - 14:45

multumesc 🙂

Răspuns
TeoBucatar 25 aprilie 2014 - 12:44

Mascarpone si ciocolata, cea mai reusita combinatie!

Răspuns
Miha 7 mai 2014 - 14:46

😉 Asa este!

Răspuns
Radu 6 mai 2014 - 14:10

Buna ziua!
Reteta dvs. suna foarte bine, dar sunt incepator si as avea doua intrebari:
1. Ce metoda recomandati pentru topirea ciocolatei?
2. Dupa ce se topeste ciocolata, spuneti „dam deoparte si omogenizam”. Puteti sa detaliati putin ce inseamna exact omogenizarea?

Multumesc!

Răspuns
Miha 7 mai 2014 - 14:52

Buna ziua!
1. Fiind incepator recomand topirea ciocolatei pe baie de aburi. Se poate topi si la foc mic, dar baia de aburi e mai sigura 😉

2. O compozitie omogena e aceea in care toate ingredientele devin nediferentiate 😉

Răspuns
FELICIA 21 mai 2014 - 11:14

mULTUMESC PT TOATE RETETELE, CE FRISCA FOLOSESTI?

Răspuns
Miha 21 mai 2014 - 21:11

Smantana pentru frisca de la Pilos 🙂

Răspuns
Stefania 18 iulie 2014 - 21:31

Buna! Tocmai am terminat de facut aceasta prajitura. Nu am avut o tava mica..asa ca am taiat-o doar in doua parti. Crema mi se pare geniala ! Multumesc pentru reteta !

Răspuns
Miha 19 iulie 2014 - 0:24

Si eu multumesc de aprecieri! 🙂

Răspuns
Stefania 19 iulie 2014 - 15:02

Mi-ar fi placut sa putem adauga poze cu preparatele noastre.

Răspuns
Miha 19 iulie 2014 - 15:15

Stefania, asta e o optiune pe care ma gandesc sa o implementez, dar deocamdata nu tine de mine, ca nu ma pricep la partea tehnica.
Daca doresti imi poti trimite pozele pe mail (miha278 @ gmail.com) si le voi atasa la reteta.

Răspuns
Crina 19 iulie 2014 - 14:10

Miha, spune-mi, te rog, as putea sa fac aceasta prajitura sub forma de tort? Si daca da, eu am o forma de 26 cm, ma gandesc ca sunt ok cantitatile pentru aceasta dimensiune sau sa le maresc un pic? Tu ce zici? Vreau sa iti spun ca am incercat multe retete de la tine, sunt foarte bine explicate, imi place ca multe sunt pe baza de ciocolata, pe care si eu o ador. Acum aceasta e pe lista iar urmatorul e tortul Joffre. Te pup si multumesc! <3

Răspuns
Miha 19 iulie 2014 - 14:50

Crina, poti face si in forma de tort si nu cred ca mai trebuie marite cantitatile. Zic eu ca-s suficiente.

Multumesc >:D<

Răspuns
Cristina 24 iulie 2014 - 14:06

Se poate inlocui bicarbonatul cu drojdie instant pentru dulciuri?

Răspuns
Miha 24 iulie 2014 - 14:20

drept sa-ti spun nu stiu ce este aceasta drojdie pentru dulciuri, dar daca tu ai mai folosit si este ok poti folosi. Sau folosesti doar praful de copt.

Răspuns
Raluca 28 august 2014 - 13:02

Buna ziua!
As vrea sa fac aceasta prajitura si voiam sa va intreb daca as putea face blatul cu o zi inainte.
Am mai fact cateva dintre retetele dumneavoastra si au iesit ff bine. Au fost foarte apreciate:D mai ales brownies cappucino.:)
Si daca ati putea sa-mi recomandati un tort, care ar fi?Care va place mai mult?:) aveti atat de multe bunataturi ca nu ma pot hotari nicidecum:)
Va multumesc anticipat!

Răspuns
Miha 28 august 2014 - 13:58

Da, poti face blatul cu o zi inainte. Chiar e mai indicat, il vei putea taia mai bine.
Cat despre recomandarea pentru tort…depinde ce anume va place. daca e dupa mine clar ca prima data voi recomanda ceva cu ciocolata apoi altceva :))

Răspuns
Raluca 29 august 2014 - 0:30

Multumesc pentru raspuns:)

Răspuns
Mariana 11 octombrie 2014 - 12:07

Buna Miha! Am incercat si eu prajitura asta…problema e ca blatul nu mi-a iesit deloc…in cuptor a crescut frumos…doar ca dupa 45 min nu s-a copt….a ramas cruda inauntru…Unde sa fi gresit???

Răspuns
Miha 11 octombrie 2014 - 12:10

Nu cred ca ai gresit undeva, doar ca mai trebuia lasat la copt. Durata de coacere difera de la un cuptor la altul

Răspuns
Jurca Mirela 5 aprilie 2015 - 12:07

Buna Miha am si eu o antrebare ce fel de iaurt ai folosit ?

Răspuns
Miha 5 aprilie 2015 - 13:38

iaurt Pilos

Răspuns
Ramona 13 martie 2016 - 17:06

Bună ziua
Îmi puteți spune dacă smântână Pt frisca pe care o folosiți este vegetala sau animală?

Mutumesc

Răspuns
Miha 13 martie 2016 - 19:34

animala

Răspuns
Ramona 17 martie 2016 - 17:44

Mulțumesc

Răspuns
Catalina 28 aprilie 2016 - 0:09

Buna, am si eu 2 intrebari
1. conteaza cantitatea de grasime a iaurtului ?
2. cu privire la lasatul la congelator, cam ce textura trebuie sa aiba inainte de a amesteca cu mascarpone?

Răspuns
Miha 28 aprilie 2016 - 9:09

Buna Catalina,
1. nu conteaza grasimea iaurtului, eu am facut intotdeauna cu iaurt normal
2. crema se pune la congelator doar pentru a grabi procesul de racire. In timp ce se raceste ciocolata se va intari. Va avea o consistenta moale, dar cremoasa

Răspuns
Catalina 28 aprilie 2016 - 15:51

multumesc

Răspuns
Bianca Chiorean 4 septembrie 2019 - 14:47

Frisca lichida o facem solida?sau o lăsăm asa?pt ca scrie ca se pune la topit ciocolata cu frișcă lichidă.multumesc

Răspuns
Miha 4 septembrie 2019 - 14:54

Ciocolata se topeste cu frisca lichida

Răspuns
Bianca 4 septembrie 2019 - 16:10

Multumesc 😀

Răspuns

Lasă un răspuns