Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni

Prajitura cu mascarpone si capsuni

M-am trezit intr-o buna dimineata cu gandul la niste capsuni mari si frumoase, intocmai ca cele de care-mi povestea prietena mea ca le-a vazut in piata. Ori n-am nimerit eu piata potrivita ori au dat navala pofticiosii ca nici urma n-am gasit :))) Asa ca, m-am infipt in primul borcan cu gem de capsuni ce l-am gasit si pana am ajuns acasa am si incropit in gand :)) prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni ­čśë

Stiu, coptul de foi pentru o prajitura de casa poate fi descurajant, chiar si pentru mine :)) Dar am gasit varianta ideala de a injumatati timpul de preparare

Prajitura cu mascarpone si capsuni

Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba cu mascarpone

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 125 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1-2 intaritor de frisca
  • gem de capsuni
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni:

Foi:

Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata cu mascarpone:

Ciocolata rupta bucatele o topim cu jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca. Tinem vasul pe foc mic amestecand continuu, fara sa dam in clocot. Dam deoparte lasam sa se racoreasca apoi dam vasul la congelator pentru cca o ora, pana crema se raceste foarte bine.

Mixam crema de ciocolata pana incepe sa prinda consistenta apoi adaugam mascarponele. Mixam pana la omogenizare.

Separat mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand devine pufoasa adaugam zaharul pudra si intaritorul de frisca si mixam pana devine ferma. Atentie totusi sa nu o facem unt! :)))

In crema de ciocolata alba cu mascarpone incorporam frisca batuta.

  • Mie nu prea mi-a placut consistenta, asa ca am mai adaugat un intaritor de frisca. Daca voua va iese crema bine, cat sa stea bine pe blat, fara sa curga nu e necesar sa-l puneti si pe al doilea

Desprindem usor hartia de copt de pe foile de prajitura. Suprapunem cele doua foi si le taiem in 2 parti, obtinand astfel 4 foi de prajitura.

Crema o impartim in 3 parti si repartizam intre blaturi. Blatul din mijloc il vom unge cu un strat generos de gem de capsuni. Prajitura asamblata se da la rece pentru macar o ora ­čśë dupa care se portioneaza

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. alina says:

    facem 2 foi si le taiem in 2 ca sa iasa 4 ???

  2. Irina says:

    Delicios si foarte usoara. Multumesc poentru reteta.

  3. Irina says:

    Un deliciu aceasta prajitura, as dori sa o pregatesc ca tort,la o tava cu diametrul de 25 cm ce cantit─â╚Ťi ar trebui sa folosesc pentru blat ╚Öi pentru crema? Pentru ornat ce recomandati? Va mul╚Ťumesc pentru delicioasele pr─âjituri pe care le pregatesc cu mult drag mul╚Ťumit─â dumneavoastra!

  4. Irina says:

    Mul╚Ťumesc frumos!

  5. Irina says:

    Bun─â ziua,

    mâine trebuie sa pregătesc tortul și vreau sa va întreb dacă ar trebui sa insiropez
    blatul ╚Öi ce sirop recomandati? Sa fie ╚Öi mai greu am v─âzut tortul cu jeleu de zmeura, ce ├«mi recomandati? Mul╚Ťumesc ╚Öi nu ar fi fost a╚Öa de complicat dac─â nu era pentru ziua unei prietene dragi.

    • Buna dimineata Irina
      Foile sunt subtiri si se mai inmoaie de la crema. Daca faci blat de tort s-ar putea ca foile sa pui si sirop, nu foarte mult si in crema as adauga gelatina.
      Tortul cu jeleu de zmeura este foarte bun, cu foarte mici diferente fata de prajitura asta si alegerea nu o poti face decat tu in functie de preferinta ta si a prietenei tale ­čśë

  6. Irina says:

    Dac─â dublez cantit─â╚Ťile crede╚Ťi ca pot coace doar un singur blat pe care o sa-l pot t─âia ├«n 4 foi?

  7. Irina says:

    30├Ś40 cm

    • Eu as incerca cu 12 oua…
      Trebuie sa ai in vedere ca un blat din atatea oua nu se face usor si tava sa fie destul de inalta

  8. Irina says:

    am incercat un blat apropiat de acesta din 10 oua si nu am putut sa-l tai decat in 3 ….daca coc foi separate crede-ti ca din 3 oua foaia o sa fie destul de inalta? va multumes tare mult

  9. Irina says:

    A╚Öa am fac.Mul╚Ťumesc din suflet!

  10. Irina says:

    Am copt 4 foi din 4 oua, am dublat cantit─â╚Ťile pt crema ╚Öi a ie╚Öit o prajitura inalta,pufoasa sI foarte buna.20 de persoane au devorat-o!Mul╚Ťumesc ├«nc─â o data pt reteta ajutor ╚Öi pt laudele pe care le-am primit!

  11. ciolacu cornelia says:

    deci…..pt a coace 4 foi consistente care sa ne ajute sa asamblam prajitura in bune conditii fara a avea probleme cite oua tb sa folosim?……4 la fiecare foaie?……4 la 2 foi?

  12. ciolacu cornelia says:

    multumesc frumos pt raspuns….va mai asteptam cu alte retete de prajituri si torturi deosebite……

  13. ciolacu cornelia says:

    sunt convinsa ca aveti o multime de retete de prajituri si torturi pt toate virstele……gusturile…..si mai ales pt toate femeiele ce au sau nu o pasiune pt bucatarie……….mie personal mi-ar placea sa gasesc cit se poate de des asemenea retete insotite de sfaturi utile de la dv……

  14. ciolacu cornelia says:

    buna seara…..dati-mi voie sa va scriu ca tocmai am facut aceasta prajitura cu precizarea ca foile le-am cumparat din comert din cauza lipse de timp( aintervenit ceva neprevazut si am vrut sa incerc aceasta prajitura)…….este absolut delicioasa…..una dintre cele mai fine si gustoase preajituri…….merita incercata….de sarbatori v-eti face senzatie cu ea…..

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va […]

Prajitura cu foi si crema de branza

Prajitura cu foi si crema de branza

Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun. Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza: Foi: Albusurile se bat spuma […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?