Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Prajitura cu lamaie si ciocolata alba

Eu atat va spun… daca vreti o prajitura cu blat pufos cu doua creme ce se completeaza perfect, incercati prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba. Va fi rasfatul vostru de week-end! Promit! ­čÖé

Prajitura cu lamaie si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 2 picaturi esenta de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Lemon Curd:
  • 150 g zahar
  • 75 g unt
  • 100 ml suc de lamaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata alba:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, apoi se da la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • Crema se poate pune pentru 1 ora la congelator sau se lasa la rece pentru cateva ore

Crema racita foarte bine se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Lemon Curd:

Se aduc la fierbere sucul de lamaie si zaharul.

Ouale se bat, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se adauga untul si se omogenizeaza. Se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de ciocolata si crema de lamaie in doua parti si repartizam intre blaturi. Ungem blatul cu un strat subtire de Lemon Curd, apoi punem deasupra in strat uniform crema de ciocolata alba. Invelim prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se acopera cu un strat de frisca batuta si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. olivia says:

    Un rasfat delicios!

  2. Mady says:

    Ce tava ai folosit?cat de mare ?

  3. Kriss says:

    Untul nu taie crema daca e fierbinte?? (Mi s a mai intamplat asta)

  4. arata delicios, voi incerca in viitorul apropiat

  5. Mi-a iesit foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie ­čśÇ Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]