Prajitura cu mere

de Miha
12745 vizualizări

Intr-una din zilele trecute imi cam statea gandul la o prajitura cu ciocolata, dar nazdravanul Oanei m-a convins ca si o prajitura cu mere e la fel de delicioasa. :)) Mi-ar placea ca si ai mei pitici sa fie asa entuziasti, dar ei nu accepta nici un fel de prajitura cu fructe 🙁  Am avut noroc ca i-a placut si sotului si am dat-o gata imediat, alfel ma vedeati mancand vreo saptamana din prajitura asta :)))

prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
  • ~600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~2 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 50 g unt
  • scortisoara

Mod de preparare Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame, cat zice Oana in reteta si mai adaugati daca este necesar.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.

prajitura cu mere

Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

prajitura cu mere

 

poate vă plac și rețetele

30 comentarii

oana ciurea 15 aprilie 2013 - 8:03

E buna tare de tot ! Ma simt onorata ca ti-am putut fi sursa de inspiratie 🙂
Mi-ai inseninat ziua si am inceput saptamana intr-un mod excelent 🙂

Răspuns
Miha 15 aprilie 2013 - 8:08

Multumesc Oana de reteta delicioasa! 😉
Imbratisari cu drag, tie si puilor tai! >:D<

Răspuns
Beth 15 aprilie 2013 - 12:31

Comme d’habitude une superbe recette très appétissante, bravo!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 15 aprilie 2013 - 13:21

Cred ca stii ca imi place mult. Zi faina!

Răspuns
Paula Gafitescu 15 aprilie 2013 - 13:39

Cand fac prajitura cu mere, nu rezista mai mult de doua zile. Am noroc ca le place la toti din casa 🙂

Răspuns
Simona 15 aprilie 2013 - 19:31

Cum sa nu mor de pofta?!

Răspuns
Adina 16 aprilie 2013 - 14:18

Si eu fac prajituri cu mere,le ador!
Reteta ta este super buna si simpla!

Răspuns
irina 17 iunie 2013 - 19:46

ce mai delicosa mi placut atat de dare iti multumrsc miha pentru prajitura ciar ai facuto forte delicosa sa mai faci ca tare mult im place pote vi pe la mine de astept cu drag si cu prajitura ca mia placut forte mult!!!!!!

Răspuns
Wiegand Rodica 9 august 2013 - 17:36

Foarte bunâ!

Răspuns
gabita 14 august 2013 - 12:07

eu ce nu m inteles ,se bat intregi ouale.un rasp te rog ca sa pot sa ma apuc de treaba

Răspuns
Miha 14 august 2013 - 12:13

Da Gabita, ouale se bat intregi.
Spor! 😉

Răspuns
Amariei Mirela 21 august 2013 - 15:09

Oare aluatul se poate congela?

Răspuns
Miha 21 august 2013 - 16:27

Mirela, din pacate nu stiu ce sa spun… N-am pastrat niciodata aluat la congelator

Răspuns
Amariei Mirela 8 octombrie 2014 - 17:14

L-am congelat eu de nenumarate ori. Merge!

Răspuns
resiga 21 august 2013 - 18:57

Sunt fanul tau numarul 1. Esti bestiala! Mirela

Răspuns
Miha 7 septembrie 2013 - 11:35

multumesc Mirela! >:D<

Răspuns
Popa Felicia 6 septembrie 2013 - 21:00

Buna. La cate grade e indicat sa o coacem?

Răspuns
Miha 7 septembrie 2013 - 11:34

Felicia, eu am scris „foc mediu” ca asa mi-e cuptorul 🙂 fara termostat. In principiu, foc mediu inseamna 180-190 grade 😉

Răspuns
cristina maria 17 septembrie 2013 - 19:15

buna,am facut si eu prajitura si e foarte buna,apreciata de cei mici si mari!!!

Răspuns
Miha 18 septembrie 2013 - 20:52

Multumesc, ma bucur ca va place! Sa papati cu placere si sanatate! Va imbratisez!

Răspuns
mariana 30 septembrie 2013 - 17:07

multumesc mult pentu reteta,e foarte gustoasa!

Răspuns
Miha 30 septembrie 2013 - 18:19

si eu multumesc! Ma bucur ca ti-a placut! 🙂

Răspuns
Ana Maria 22 octombrie 2013 - 11:18

foarte tare prajitura! e extrem de rapida si foarte buna! multumesc pentru reteta ! mi-a iesit perfect!:D

Răspuns
Miha 23 octombrie 2013 - 15:19

Si eu multumesc! >:D<

Răspuns
liliana 25 octombrie 2013 - 14:57

Am facuto acuma super buna!

Răspuns
Miha 27 octombrie 2013 - 10:09

ma bucur ca iti place! >:D<

Răspuns
mariana 3 noiembrie 2013 - 20:54

am facut si eu prajitura si a iesit foatre buna

Răspuns
camelia 27 ianuarie 2016 - 20:40

Toate retetele sunt super bune

Răspuns
Alexandra 28 noiembrie 2018 - 16:24

Deci eu m am pierdut… praful de copt e la ingrediente dar la preparare… nu .. am citit de doua ori…

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2018 - 16:33

Am rectificat. Multumesc de atentionare 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns