Prajitura cu miere de albine

de Miha
9176 vizualizări
Prajitura cu miere de albine

La baza acestei retete de prajitura cu miere sta prajitura cu nuca si miere , dar de aceasta data am vrut sa experimentez. :)) 

Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere

La baza acestei retete de prajitura cu miere sta prajitura cu nuca si miere , dar de aceasta data am vrut sa… Prajituri Prajitura cu miere de albine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 25 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~300 g faina (cat cuprinde aluatul)
  • Pentru crema:
  • 500-600 g smantana
  • 1-2 linguri zahar
  • 100-150 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g confitura de prune

Mod de preparare Prajitura cu miere de albine:

Foi:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul si mierea si se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia devine spumoasa si creste in volum

Se pune faina intr-un vas, se toarna deasupra crema de oua si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca o plastilina.

Aluatul se imparte in 3, apoi intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (25/35 cm) presarata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu furculita.

  • Aluatul se pastreaza la cald, caci are tentinta de a se intari.

Foile se coc la foc mediu spre mare cat sa devina foaia aurie.

  • Atentie, se ard foarte usor.

Foile sunt moi si destul de fragile, dar dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema:

  • Em avut un borcan de confitura de prune de la Bacania Veche ce l-am primit de sarbatori de la Danone, prin amabilitatea doamnei Georgiana Gheorghe (multumesc inca o data!), dar puteti folosi orice alt fel de gem (de prune, de caise sau de visine)

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, se adauga zaharul, de preferat pudra. Daca este necesar se adauga si 1 intaritor de frisca. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.

Cantitatea de crema se imparte in 4.  Foile se taie in 2, obtinand astfel 6 foi.

Fiecare foaie se unge cu crema, suprapunadu-se. Pe foaia din mijloc vom pune gemul.

Se da la rece pentru cateva ore si se aseaza deasupra o greutate. Se tine la rece pana foile se inmoaie si crema se intareste.

Prajitura cu foi cu miere

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Adela Zilahi 31 ianuarie 2012 - 8:42

O prajitura delicioasa!!! Un premiu te asteapta la mine! Te pup!

Răspuns
Dan si Ionela Dumitru 31 ianuarie 2012 - 11:52

Este pur si simplu delicioasa.

Răspuns
Made by Silvia 31 ianuarie 2012 - 12:25

Auuu, ce bine arataaaa!

Răspuns
Antonina 31 ianuarie 2012 - 12:42

Un deliciu !!

Răspuns
miremirc 31 ianuarie 2012 - 14:38

Imi place 🙂 E foarte buna !

Răspuns
Anonymous 31 ianuarie 2012 - 14:39

ne ai invatat cam ¨rau¨ cu maiestria ta dulce si ma intreb de ce exista cuvantul dezvat caci neam vreodata sa renuntam la ale tale daruri culinare –
doar o intrebare caci imi recunosc ignoranta – deci, in curand internetul, pentru ca au semnat o gramada de tari un tratat, va deveni un fel de tabu – privit si de neatins.
– si cu retetele care ni le oferi tu cum va fi? tu ce stii in privinta asta?
aurelia

Răspuns
jose manuel 31 ianuarie 2012 - 16:41

Te han quedado perectos.

Saludos

Răspuns
Fancy Cake 31 ianuarie 2012 - 16:50

Yammmmy! Preferata mea….

Răspuns
minoki 31 ianuarie 2012 - 17:05

Foarte buna. Mai ai?

Răspuns
Anonymous 31 ianuarie 2012 - 19:54

Este o reteta foarte veche dar foarte buna.Ce bine arata ,cred ca este tare gustoasa.

Răspuns
Anonymous 31 ianuarie 2012 - 19:56

arata foarte bine si este un deliciu.

Răspuns
Vand iphone 1 februarie 2012 - 15:12

Vai ce bine arata!

Răspuns
Emily 2 februarie 2012 - 9:31

excelenta prajitura! te pup scumpa mea!

Răspuns
3L 8 februarie 2012 - 15:34

Buna, mama mea numea acesta prajitura „Mimoza” si este delicioasa!

Răspuns
adina ioana gatea 25 februarie 2012 - 13:27

cand spui smantana, te referi la smantana normala din aia consistenta, sau la frisca liquida ce trebuie batuta???? multumesc

Răspuns
adina ioana gatea 25 februarie 2012 - 13:27

cand spui smantana, te referi la smantana normala din aia consistenta, sau la frisca liquida ce trebuie batuta???? multumesc

Răspuns
Miha 25 februarie 2012 - 13:46

Smantana normala, cu 26% procent de grasime, sa nu fie prea acra.

Răspuns
Geanina Ciobanu 16 iulie 2013 - 18:46

Arata perfect! :-bd

Răspuns

Lasă un răspuns