Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca a devenit preferata familiei. Prajitura turnata cu gem si nuca – reteta explicata pas cu pas

Ingrediente

  • Blat pentru prajitura cu gem:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350-400 g gem de caise
  • 200-250 g nuca macinata

 

loading...

Trece aceasta prajitura cu gem in caietul tau cu retete de prajituri. Iti va fi de folos atunci cand vrei o prajitura simpla si rapida.

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca:

Blat pentru prajitura cu gem:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp amestecam gemul usor incalzit cu nuca macinata.

  • in gem puneti atata nuca macinata cat sa obtineti o pasta
  • daca o sa considerati ca este necesar puteti adauga 1-2 linguri zahar
  • 1 picatura de esenta de migdale ii va da un gust deosebit

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de gem cu nuca si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu gem si nuca se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu gem si nuca se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ?

Prajitura cu nuca si gem

ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII TURNATE

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Abia astept sa o incerc, arata exceptional

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]