Prajiturele cu ciocolata si migdale

de Miha
1907 vizualizări

De cand a inceput scoala am inceput si eu sa experimentez diverse combinatii pentru a obtine biscuiti deliciosi, numai buni pentru pauza de masa. Aceste prajiturele cu ciocolata si migdale sunt bune si de-o rontaiala langa cafeaua lu’ mami. Parol! :)))

Fursecuri cu unt si bucati de ciocolata

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 30 g migdale macinate
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare Prajiturele cu ciocolata si migdale:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine bine.

Separat amestecam faina cu migdalele macinate, un praf de sare, praful de copt si ciocolata taiata bucatele cu cutitul. Incorporam amestecul in crema de unt si omogenizam.

Compozitia va fi destul de moale si lipicioasa, dar dupa cateva ore (cu cat mai multe cu atat mai bine) de stat la frigider se va intari considerabil.

Rupem bucati din aluat, formam bilute si care le aplatizam usor cu mana si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.

Biscuiti cu ciocolata

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute, pana biscuitii incep sa se rumenesca usor deasupra. Se scot cu grija de pe hartia de copt si se pun pe un gratar la racit.

Cat sunt calzi sunt moi, dar dupa ce se racesc se intaresc si devin crocanti.

biscuiti-cu-ciocolata-si-migdale-3

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

In bucatarie cu Aziz 12 octombrie 2011 - 13:39

Eu vreau cu nessquik :)merge?!

Răspuns
Alice 12 octombrie 2011 - 13:55

deci, vin la cafea? :))

Răspuns
Mihaela 12 octombrie 2011 - 14:39

Si eu credeam ca sunt singura care s-a apucat de prajiturele asa devreme 🙂

Răspuns
Antonina 12 octombrie 2011 - 16:08

cookiessssss !!! cu lapte sau cico eu le vreau pe toate 😉 pupici

Răspuns
TeoBucatar 12 octombrie 2011 - 17:22

Chiar bune ar fi pentru lapticul de dimineata!Notat!

Răspuns
Petronela 12 octombrie 2011 - 21:04

Buni si vad ca foarte rapid de facut,ma tenteaza sa-i incerc si eu si mai ales sa deschid cuptorul seara si sa simt aroma de ceva dulce… Deci o idee foarte delicioasa!!!
Pupici si o seara placuta!!!

Răspuns
Daniela 13 octombrie 2011 - 7:12

Arunca si la mine vreo doi, ca ma duc sa incalzesc cafeaua… Acum recunoaste ca i-ai papat tu linga cafeluta, ca la motata mea de exemplu, ii curat un mar si i-l tai felii pentru la scoala, altfel risc ca nu maninca nimic la prinz si se intoarce la lectii cu burtica goala…

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:07

Azizule drag… poi daca nu vrei cafea iti dau laptic. :))

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:08

Alice…deci… :)) ti-am zis ca esti binevenita oricand. 😉 Pup!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:09

Mihaela, sub pretextul ca a inceput scoala, facem antrenament pentru Mos Craciun. :)))

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:09

Anto, chiar pe toate? :))) Pup!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:10

Teo, pupici! Ma bucur ca-ti plac!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:12

Pupici Petronela! Sa-mi pui si mie deoparte 2 prajiturele. :))

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:13

Cuscra, dar tu ai o domnisoara care tine la silueta. :))

Răspuns
Miha 24 decembrie 2012 - 19:39

Felicia, poti reduce cantitatea de zahar, dupa cum vrei, fara a inlocui cu altceva. Nici noi nu preferam chestiile foarte dulci, iar la acesti biscuiti gustul mi se pare echilibrat. Dar tu stii mai bine cat de dulce iti place. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns