Profiterol

de Miha
3025 vizualizări
Profiterol

Profiterol, un desert ce-mi aduce aminte de copilarie… Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie, profiterolul era in cap de lista… 🙂

Profiterol
Profiterol, un desert ce-mi aduce aminte de copilarie… Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie, profiterolul era in cap de… Dulciuri Profiterol European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru choux-uri avem nevoie de:
  • 200 g unt
  • 2 cani faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 6 oua
  • Crema de vanilie:
  • 2 plicuri Crem Ole
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte

Mod de preparare Profiterol:

Choux-uri:

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie:

Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.

In plus mai avem nevoie de:

Intr-un bol punem cate 3 gogosele

si inghetata.

Ornam cu frisca si ciocolata rasa. Se poate folosi si un topping de ciocolata, daca aveti la indemana. 🙂

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Nadia 19 august 2009 - 11:29

Oau, ce bine arata! Felicitari pentru ceea ce faci, ai niste preparate minunate!

Răspuns
bucatar maniac 19 august 2009 - 15:02

mi-ai facut o pofta…

Răspuns
Nati 19 august 2009 - 18:59

Ce-mi place si mie desertul asta! Numai ca e taaare nerentabil, muncesti la el o gramada, dar il halesti in doi timpi si trei miscari! :)))

Răspuns
Miha 19 august 2009 - 19:27

Nadia,iti multumesc de aprecieri! Ma stradui si eu cat pot! 🙂

Răspuns
Miha 19 august 2009 - 19:30

Bucatar maniac (ce nick haios ai!) cu mare drag ti-as oferi o portie!

Răspuns
Miha 19 august 2009 - 19:31

Natalia,ai mare dreptate! :)) Dar pentru clipele alea de suprema savoare…se merita. 🙂

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 20 august 2009 - 8:36

Ce bine arata imi lasa gura apa . Vreau si eu macar o bucatica.

Răspuns
Oana 21 august 2009 - 8:39

ce bine arata! nu am facut de mult…cred ca o sa le incerc dar cu o inghetata facuta in casa… felicitari pt reteta…

Răspuns
Miha 21 august 2009 - 8:58

Oana,multumesc!
Si eu tot inghetata facuta in casa am folosit! 😉

Răspuns
doina 8 octombrie 2013 - 21:46

Draga Miha,am intrat din intamplare aici; Nu am incercat inca nici o reteta de a ta pana acum, dar o sa incerc cu siguranta. Felicitari!
Nu te-ai gandit sa faci o afacere din pasiunea ta, sa deschizi o …”inghetatarie”, ce-mi place cum suna! Cred ca ai avea mare succes;

Răspuns
Miha 11 octombrie 2013 - 10:28

Multumesc tare mult de gandul bun, Doina! >:D< Sa deschid o cofetarie a mea, micuta si cocheta, mirosind a vanilie si scortisoara 🙂 este visul meu de cativa ani incoace. Din pacate nu stiu cat si daca se va materializa vreodata.

Răspuns

Lasă un răspuns