Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema caramel

Rulada cu crema caramel

Va povesteam la rulada cu ganache de ciocolata cum am copt doua foi pentru o alta prajitura de casa. Azi o sa va arat ce-am facut cu al doilea blat. Evident, tot o rulada… de aceasta data cu crema caramel, atat de buna incat o sa infuleci pe nerasuflate macar doua felii. Cum de unde stiu? Stiu, pentru ca asa am facut si eu! :)))

Rulada cu crema caramel

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 125 g mascarpone
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema caramel:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

  • blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Punem deasupra o folie alimentara si dam la rece pana budinca se raceste foarte bine.

In budinca bine racita incorporam mascarponele, mixand energic pana la omogenizare.

Punem crema caramel in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu caramel si mascarpone

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Delicioasa! Daca are caramel inseamna ca e pentru mine. Imi place mult cum ai facut crema caramel, mascarpone cred ca o face si mai buna. Te pup!

  2. Eu nu reusesc sa fac crema, de ce spumeaza laptele cand pun amidonu cu retul de lapte???

    • Laptele face spuma cand se infierbanta. Amesteca energic si continuu, indata dupa ce se formeaza spuma trebuie sa se intareasca

  3. Mariana says:

    Buna…am facut blatul…a iesit ok…dar care e motivul pentru care se rupe tot blatul cand incep sa rulez??

  4. Kriss says:

    Pot folosi faina in loc de amidon?

  5. Iese mai bun cu amidon decat cu faina, asa mi se pare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun ca are un gust fabulos 😀 dar este gustoasa si perfecta pentru servit prietenii la cafea 😉 Mod de preparare Prajitura de post cu fructe: Intr-un castron amestecam […]

Tort Diplomat cu piersici

Tort Diplomat cu piersici

Desi imi place ciocolata, o felie de tort Diplomat cu piersici ori cu orice alte fructe nu refuz niciodata 🙂 E bun si racoros si merge de minune dupa o masa copioasa. Si cum eu, pentru o vreme va trebui sa uit de ciocolata, cred ca reteta de tort Diplomat […]

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]