Atunci cand fac o prajitura cu ciocolata sau cu orice altceva avem de mancat din ea macar vreo 2 zile 😀 Dar atunci cand fac o rulada nu stiu cum se face ca mai mult de cateva ore nu rezista.
Fiind facuta pentru cei ai casei, am lasat-o asa simpla, dar daca voi vreti sa ii dati un aer festiv ii puneti o glazura de ciocolata si rasfatul e gata. 😉
Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa fierbinte
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- Crema:
- 100 g ciocolata amaruie
- 150 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare rulada de cacao cu ciocolata:
Blat:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.
Rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru minim 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.
Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi se ruleaza. Rulada se da la frigider pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Cine imparte parte-si face, asa ca isi poate taia felia cea mai groasa! :))))
25 comentarii
E perfecta asa fara glazura)))))))))))
Da, ca o poti lua in mana si fugi! :))))
Magnifique j’adore les rouleaux et celui ci me plait beaucoup sont aspect et fantastique!
Bisous
Merci Beth! >:D<
la tine am gasit cel mai bun blat de rulada 🙂
nu pot sa spun decat ca ma bucur si.. multumesc! >:D<
Eu sunt de-a casei asa ca pot lua o feliuta!
Mmm cioco, cioco. O felie vreau si eu sa stii.
Pot spune doar: perfecta!
foarte frumoasa si usor de facut.
de mult timp am ales ca aceasta crema sa nu o mai bat.
imi place consistenta ei cand se intareste.
cu siguranta voi face reteta.pup
revin,deoarece asa cum am promis am facut-o.a iesit exact ca poza ta,bineanteles i-am turnat si glazura,sa innebunim de la atata ciocolata,si am innebunit cand am vazut ca am musafiri si a trebuit sa ii tratez cu ea,pana am ramas fara.
asa ca a doua zi primul lucru a fost sa o fac din nou .
o bunaciune,si mai ales rapida.pup
Mananc o felie de rulada si beau o cafea cu tine! >:D<
La multi ani!
Foarte tentanta,vreau sa-mi spui dimensiunea tavii,multumesc
Suzane, am folosit tava mare de la aragaz. Cred ca 35/35 cm are
e foarte pretabila la multe ocazii!
Salutare! Vreau sa-ti multumesc pentru reteta aceasta de rulada. Am facut-o sambata si au apreciat-o si sotul si prietenii. Foarte-foarte buna! Sa ai o seara si o saptamana frumoase!
Toate cele bune si voua. Ma bucur mult ca v-a placut! 😉
Am facut si eu acum rulada dar cand am derulat-o mi s-a rupt,si mi-a iesit blatul foarte moale ,asa trebuie sa fie?Oricum multumesc pentru retete am facut si prajitura televisor si krem a la crem si mi-au iesit foarte bune.
Cred ca mai trebuia sa-l lasi putin la cuptor. Sau poate l-ai lasat prea mult infasurat si s-a „aburit” prea mult.
smantana pt frisca este frisca lichida?
Da 🙂
Buna .. spuneti-mi va rog ce aveti invedere acolo la prima propozitie adaugam lingura cu lingura? vreau sa incerc si eu .. pare a fi apetisanta.
Buna!
„Adaugam lingura cu lingura”… adica adaugam pe rand cate o lingura din ingredientele respective 😉 Adaugi o lingura…amesteci… mai adaugi o lingura… iar amesteci…
buna…o intrebare..dupa ce o las la congelator minim o ora si se intareste..pe urma cum o mai mixez?o las iara se se topeasca si pe urma o mixez?
Emilia, compozitia se intareste la congelator in sensul ca nu mai e chiar lichida, dar poate fi mixata 😉