Salata de vinete cu rosii si usturoi

de Miha
2229 vizualizări
Salata de vinete cu usturoi

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand simt miros de vinete si ardei copti ma ia cu lesin. De pofta! :))) Asa se face ca zilele trecute cand am fost in vizita la o prietena n-am rezistat sa nu mananc putina salata de vinete, proaspat preparata. Era altceva fata de ceea ce faceam eu de obicei (si aici ma refer la salata de vinete clasica, cu maioneza sau fara maioneza) . Asa ca, mi-am facut si eu acasa, sa pot manca pe saturate. :))

Salata de vinete cu rosii

Ingrediente

  • 1 kg de vinete
  • 3 rosii
  • 3 catei usturoi
  • ulei de floarea soarelui (cantitatea de ulei este orientativa, in functie de vinete si de gustul personal)
  • sare

Mod de preparare Salata de vinete cu rosii si usturoi:

Vinetele si rosiile se coc pe aragaz, pe tabla speciala pentru copt. Vinetele se pot coace si direct pe flacara, dar „deranjul” e cam mare. :)))

Se pun pe un fund de lemn, putin inclinat, pentru ca in timp ce se racesc, sa se scurga zeama. Se curata apoi cu atentie, sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.

  • Daca e nevoie se inmoaie din cand in cand mana in apa rece.
  • Daca vinetele au seminte mari sau parti tari,se indeparteaza.

Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn, se presara cu sare si se lasa sa se raceasca complet, apoi se toaca cu tocator de lemn.

Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei, putin cate putin, atat cat sa se „desfaca” vinetele si sa obtinem o pasta omogena. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si usturoiul pisat. Potrivim gustul de sare si omogenizam.

Va doresc pofta buna. 😉

Salata de vinete cu usturoi

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

gaby_d 16 iulie 2011 - 8:44

Si eu faaac!
Taare-i buna!

Răspuns
sarah 16 iulie 2011 - 10:04

si eu sunt inebunita dupa vinete.arata yummy dar unde-i usturoiul,ce-ai facut cu el?!?
pupicei multi

Răspuns
Daniela 16 iulie 2011 - 11:33

Si eu fac la fel, doar ca in loc de usturoi pun ceapa taiata marunt, marunt… Pupici !!!

Răspuns
viorica dinu 16 iulie 2011 - 13:23

Am sa incerc si eu reteta. Doar citind-o m-au napadit toate aromele.

Răspuns
Diamar 16 iulie 2011 - 14:21

Draga Miha eu in continuare ma „lupt”cu blogul.Fac si eu exact ca si tine.Este super buna.Mi-ai facut o pofta,dar pe caldurile astea nu prea imi vine sa coc vinete.Eu mai fac si o „salata taraneasca de vinete”.Multumesc mult ca ma suporti.

Răspuns
Diamar 16 iulie 2011 - 17:02

Draga Miha,sunt fericita ca mai am un vizitator la mine pe blog,si nu pot decat sa va multumesc din suflet.Asta imi da curaj si poate voi reusi si eu sa fac ce faceti voi.Multumesc din tot sufletul.Sper sa ma mai vizitezi.Am sa fac si eu poze.Acum nu am aparatul acasa.Sper sa reusesc sa le postez.

Răspuns
minoki 16 iulie 2011 - 17:03

Da, foarte yumm, yumm!

Răspuns
Anonymous 17 iulie 2011 - 4:25

cu putina ceapa cruda taiata marunt , ii mai mortala…

Răspuns
FLORY 17 iulie 2011 - 5:32

Am facut si eu cu rosii,maioneza sau fara,doar ca am folosit mereu ceapa.Sunt convinsa ca e foarte buna si varianta cu usturoi.Pupici!

Răspuns
maria mihalache 17 iulie 2011 - 9:39

De cand nu am mai trecut pe aicea multe bunaciuni ai mai confectionat si observ o noua fata la blogul tau.Imi place , arata foarte frumos.Felicitari si o zi frumoasa!

Răspuns
Anonymous 17 iulie 2011 - 9:56

excelenta idee…..te urmaresc de multa vreme si ma inspir din blogul tau…..tine-o tot asa…..

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 10:56

Gabi, si cand mai faci? Sa vin la tine… :)))

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 10:57

Sarah, am editat. Mi-a scapat… din viteza… Multumesc, pup!

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 10:58

Daniela, o sa incerc si cu ceapa. Buna idee, multumesc!

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 10:59

Viorica, e tare buna, n-o sa regreti daca o vei face. Uite, fetele zic ca e buna si cu ceapa. 😉

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 11:00

Diamar, hai sa vb pe mess. Cu drag te ajut cu atat cat pot si stiu.

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 11:01

Minoki, e yamm… sa faci si tu… :))

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 11:01

Anonim, multumesc si tie de pontul cu ceapa. Sigur voi incerca si varianta asta. 😉

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 11:02

Flory, e buna si cu usturoi. Parol! :)) Pupici!

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 11:03

Medi, draga mea… multumesc tare mult de aprecieri. Te pup.

Răspuns
Miha 17 iulie 2011 - 11:04

Anonim, multumesc tare mult ca ma vizitezi. Sper sa mai revii. Zi frumoasa! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns