Saramura de pui

de Miha
1538 vizualizări

* 6 copanele de pui
* 2 rosii
* 1 cana suc de rosii
* 1 ardei iute
* 6 catei usturoi
* 3 linguri otet din vin
* 2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita tarhon uscat
* telina verde
* patrunjel verde
* sare si piper

Copanelele curatate si spalate se cresteaza din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se pun la fript pe un gratar. Se rumenesc bine pe ambele parti.
Alaturi de carne se vor coace si rosiile si ardeiul iute.Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sucul de rosii, ardeiul tocat mare, leusteanul, tarhonul si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.

Usturoiul se piseaza si se face un mujdei cu cele 2 linguri de ulei de masline. Se toarna peste copanelele ce le-am pus intr-un vas termorezistent.Acoperim totul cu zeama de legume fierbinte. Se presara cu patrunjel verde tocat si se lasa carnea in jur de jumatate de ora sa se impregneze cu arome.

Se serveste calduta, cu mamaliguta fierbinte.

Sursa

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Burlacul 10 iulie 2010 - 23:32

Adauga blogul tau in directorul http://www.upssonline.blogspot.com

Multumesc!

Răspuns
Elena Toma 11 iulie 2010 - 20:05

Miha, eu toto m-am ferit de aceasta retete la gandul ca este multa sare. Dar, nu o sa ma mai feresc deloc, pentru ca pot sa pun ceva mai putina sare si gata. Si o sa folosesc pulpe superioare ca ciocanelele nu-mi prea plac… Bafta la concurs!

Răspuns
Miha 12 iulie 2010 - 9:49

Burlacule, multumesc de invitatie. Voi veni curand! 🙂

Răspuns
Miha 12 iulie 2010 - 9:53

Elena, sarea se pune dupa gust. Nu stiu de ce ii zice saramura, poate pentru faptul ca in reteta originala carnea se frigea pe pat de sare?
Desi am incercat candva si varianta frigerii pe pat de sare si carnea nu este deloc sarata, isi trage atata sare cat are nevoie, acum am preferat varianta mai…light. 🙂
Iti multumesc tare mult pentru vizita si aprecieri. Si mai ales pentru urarile de bafta la concurs. :))
O zi buna iti doresc.

Răspuns

Lasă un răspuns