Aluat dulce / Retete de prajituri

Strudel cu branza dulce

Astazi avem placinta! Strudel cu branza, cald, dulce si aromat. :))

Pentru aceasta reteta am folosit foi de placinta cumparate, inca nu am prins curaj sa le fac acasa.  Umplutura este simpla, asa cum le place mofturosilor mei, dar puteti adauga si ceva stafide. Sau poate niste visine…

strudel cu branza

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • ~100 ml ulei pentru uns foile
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru sos:
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • esenta de vanilie
loading...

 

Mod de preparare Strudel cu branza dulce:

Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si esenta de rom pana obtinem o crema fina.

  • Daca branza este prea uscata se adauga 1-2 linguri smantana.

Pentru fiecare strudel vom folosi 3-4 foi de placinta, pe care le vom unge bine cu ulei. Le suprapunem, punem 4-5 linguri din compozitia de branza de-a lungul foii (ca o fasie), apoi rulam. Punem rulourile obtinute intr-o tava unsa cu ulei, unele langa altele.

Pentru ca strudelul sa iasa moale si bun, vom prepara un sos din:

2 oua
200 g smantana
esenta de vanilie

Turnam uniform deasupra strudelelor. Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Strudel cu branza dulce

In functie de preferinta si de tavile de care dispuneti, se poate prepara si sub forma de spirala. 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. vai mie si stomacului meu.astazi clar visez strudelul tau.pupicei

  2. Anonymous says:

    bun rau de tot! zi-mi te rog ce procent de grasime are branza ta, pt ca eu gasesc doar quark (e un pic acrisoara si degresata). e buna dar e un pic cam apatoasa si tre sa bag gris in compozitie. imi dai vreo idee?! un salut, mihaela!

  3. Mihaela, pentru strudelul asta am folosit branza de vaci Twarog de la Dr Oetcher. Scrie pe eticheta ca are 15% grasime. Dar de cele mai multe ori folosesc branza de la bunica, de la tara. Bio! :))

    Daca branza e prea moale, pune numai galbenusurile si „leaga” cu cateva linguri de amidon (1-2). Cu gris nu cred ca am facut vreodata.

  4. sarah, draga mea…esti departe…ca altfel te invitam la o portie. :*

  5. Chiar mi-e pofta, arata prea biiine!!!

  6. Se ve delicioso. Saludos

  7. Cu branzica nu am mai facut demult si ii e cam pofta acum ca vad frumusetea asta!

  8. Ce bun,imi place mult,arata tare bine!pupici!

  9. la asta as veni si eu!

  10. Foarte buna placinta! Minunata, chiar! Pupici!

  11. Se vede ca s-a racit la iasi!
    lumea, adica Miha, are chef de aprins cuptoarele, de intins cu sucitorul, de copt…
    aoleu…hai la mine la o cafea si ia si o bucata de strudel din asta , mai Miha, mai
    O zi faina

  12. Anonymous says:

    Bunuta tareeeeeeeeeeee , mai Miha !
    Wk , pe sufletul tau !
    Diana .

  13. Asa da! fara foi mesterite.. ca m-ai omorat ;)) bun si gustos! pupici

  14. daaaaaaaa , bunaciune de strudel …. mie cel mai mult imi place cu visine , facea bunica mea si mancam pe rupte !!!

  15. Anonymous says:

    Buna ziua

    cunoasteti cumva reteta de foi de placinta? Situl dvs e minunat. Felicitari

  16. Din pacate nu am o astfel de reteta, dar o sa caut si poate ma invrednicesc curand sa o fac. 🙂

    Multumesc!

  17. simpla si rapida reteta. azi o sa o incerc 🙂

  18. Multumesc Monica. Ma bucur ca te-a tentat! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]