Tort de ciocolata cu zmeura

de Miha
1363 vizualizări

A venit toamna… si nu simt asta neaparat din cauza vremii, ca mie-mi place cand e mai racoare :)) dar… a inceput si scoala. Trezit de dimineata, alergat spre scoala sau gradinita, lectii si griji… Acomodarea de dupa vacanta e cam grea si toate au venit parca buluc peste mine, asa ca cer iertare ca sunt in urma cu postarile si ca n-am sarbatorit impreuna inceputul anului scolar. :))

Tort cu zmeura si ciocolata

Tort cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata de lapte
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic budinca de vanilie Dr Oetker
  • 1 zahar vanilinat Dr Oetker
  • 1 praf de copt Dr Oetker
  • Pentru crema:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr Oetker
  • 200 g zmeura
  • 1 lingurita esenta de rom Dr Oetker
  • 1 intaritor de frisca Dr Oetker

Mod de preparare Tort de ciocolata cu zmeura:

Blat:

Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.

Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.

Preparare tort cu zmeura si ciocolata

Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.

Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

Si pentru ca a venit toamna… Dr Oetker a lansat o noua campanie in care ne invita sa prajiturim folosind cele 7 esente cu arome deosebite. Pe langa deja clasicele esențe de rom, vanilie, migdale si cafea, Dr. Oetker oferă si 3 esente cu extract natural de portocale, lamaie și menta, esente cu care poti sa imbogatesti după gustul tau si al celor dragi orice iti propui sa prajituresti.

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

ana 18 septembrie 2012 - 18:56

Como siempre una deliciosa tarta! Te deseo un feliz otoño!. Gracias y besos Ana

Răspuns
Licuta Marin 18 septembrie 2012 - 19:58

Minunat arata si cred ca e un deliciu!!!Yummy!Pup!

Răspuns
Anonymous 18 septembrie 2012 - 20:31

uiiiii ce bun tre sa fie asai cum zici cu scoala numai stres dar asta eee besitooo silvia

Răspuns
Ramona Alina 18 septembrie 2012 - 21:20

Are un aspect delicios!

Răspuns
Paradis 18 septembrie 2012 - 21:37

Minunata si delicioasa!

Răspuns
Alina C. 19 septembrie 2012 - 5:19

Arata super bine si cred ca e foarte delicios si cu zmeura!Trebuie sa-l incerc si asa! 😉 :*

Răspuns
Alice 19 septembrie 2012 - 6:07

vai…..ce frumos arata…..si ce idei minunate mai ai 🙂 hugs

Răspuns
Timea 19 septembrie 2012 - 6:20

Superb tort ai facut! Cred ca acesta l-am ales si eu sa il fac 🙂 .

Răspuns
Beth 19 septembrie 2012 - 6:36

wouw!!! ce gâteaux est superbe très bien réaliser, bravo!

Bisous

Răspuns
Rita Oarga 19 septembrie 2012 - 7:04

Cred ca e tare bun tortul asta umplut cu frisca si arome minunate. Felicitari!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 19 septembrie 2012 - 7:26

O super bunatate de tort.O zi placuta!

Răspuns
goi 20 martie 2013 - 9:27

sub ce forma amesteci budinca cu faina si praful de copt in compozitia blatului? Prepari bundica sau pui praful de budinca?
Multumesc anticipat!

Răspuns
Miha 20 martie 2013 - 10:13

Budinca se pune praf, nepreparata 😉

Răspuns

Lasă un răspuns