Tort inimos cu frisca si ciocolata

de Miha
1948 vizualizări
Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Am pregatit acest tort pentru a sarbatori cum se cuvine Ziua copiilor. 🙂

Robert, cel mai cel dintre cei mai cei ciocoholici… :)) Amira, o ciocoholica mai mica…:)) Si nepotica Stefania, prea mica pentru a fi ciocoholica, dar nu se stie niciodata. Aschia nu sare departe de trunchi :))

Acestia sunt copilasii nostri dragi, cei mai iubiti si cei mai cuminti 🙂

Copii

Sa ne traiasca, sa fie sanatosi, sa se bucure de o copilarie frumoasa si linistita…

Acesta este tortul cu care ne-am indulcit astazi…

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Felie tort cu mousse de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Crema de lapte condensat:
  • 150 g lapte condensat cu vanilie (indulcit)
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare Tort inimos cu frisca si ciocolata:

Pentru blat am folosit ingredientele de la prajitura Krem a la krem

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.


Pentru mousse de ciocolata amaruie:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.

Cum se prepara mousse de ciocolata

Dam la frigider pana la racirea completa, dupa care incorporam restul de frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.

Pentru crema de lapte condensat:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.

Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat. Apoi mierea. Se bate frisca apoi se adauga peste amestecul de lapte si gelatina.

Cum se prepara crema de lapte condensat

Se da la frigider sa se intareasca.

Pentru mousse de ciocolata cu lapte:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie 😉

Decor:

Ciocolata o topim la microunde, apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt. Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin decupam inimioarele.

Inimioare de ciocolata

Cu cat mai multe, cu atat mai bine 😉

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare. Smantana ajuta frisca „sa stea teapana acolo unde-o pui” :))

In tava de tort in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,

Tort cu multa ciocolata

cel de crema de lapte condensat

Tort cu crema de lapte condensat

si mousse de ciocolata cu lapte.

Tort cu ciocolata

Acoperim cu blatul copt si racit,

Blat de tort cu cacao

invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort, punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Tort cu mousse de ciocolata

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca

Tort cu ciocolata si frisca

si inimioare de ciocolata.

Tort ornat cu inimioare de ciocolata

Si inca o sectiune…

Sectiune tort cu trei feluri de ciocolata

poate vă plac și rețetele

37 comentarii

Daniela 31 mai 2009 - 16:57

Arata tare bine si e ciocolatoasa rau. Ce norocoasa esti, ca maninci si nu te ingrasi. Dar o feliuta virtuala pap si eu, chiar daca risc sa ma indulcesc prea tare. Pupici la pitici, mai ales lui ginerica.

Răspuns
alison 31 mai 2009 - 18:21

minunati copiii…and,of course,tortosul-ciocolatosu’ lu’ mama, ca bine ii mai sade sectionat!
la multi ani ,stefania,amira,robert ,mereu sa stati sub adapostul sanatatii si-al fericirii!

Răspuns
Nati 31 mai 2009 - 18:48

Iti lasa gura apa, si poza, si descrierea… Multa sanatate copilasilor, sa fie norocosi si fericiti!

Răspuns
gaby_d 31 mai 2009 - 19:01

sa va si sa ne traiasca copilasii!!!
grozav tortul!!!

Răspuns
Amazing Grace 31 mai 2009 - 19:03

La multi ani sanatosi si norocosi pentru toti trei!
Si pentru mami/matusica sa fie mereu implinita si pretuita! Pupici! Chapeau bas pt tort!

Răspuns
Miha 31 mai 2009 - 19:09

Cuscra,tre sa recunosc ca azi am avut multe ajutoare la mancat! :))

Pup la noruca draga! De la Robert! 😉

Răspuns
Miha 31 mai 2009 - 19:13

Alison,multumim de urari! Le intoarcem inzecit! Te pup!

Răspuns
Miha 31 mai 2009 - 19:14

Natalia,multumesc!

Numai bine si voua va doresc! Va pup!

Răspuns
Miha 31 mai 2009 - 19:15

Gaby,multumesc!

Sanatate si numai bine si voua! Pup!

Răspuns
Miha 31 mai 2009 - 19:16

Grace,multumesc! Si de urari si de compliment! Imbratisari cu drag!

Răspuns
Flori 31 mai 2009 - 19:18

Arata minunat! Sunt fan al ciocolatei! Daca notez si reteta asta,s-a dus dieta pe care o amenint ca o incep de Luni. Inca un tort nu strica.
La multi ani piticilor!

Răspuns
Miha 31 mai 2009 - 19:43

Flori,un tort intr-o mana si altul in cealalta mana si ai rezolvat o „dieta echilibrata”…:))

Multumesc! Te pup!

Răspuns
Mirela 31 mai 2009 - 21:47

Miha,sa-ti traiasca copilasii si nepotica,sa va bucurati de ei toata viata!!!
Tortul e de milioane,:))..ma inebunesti cu ciocolatile astea,:))
L-am notat si pe asta…sa vedem cand il fac ca si io is la dieta,:))
Te pup!!!

Răspuns
Ala Oancea 1 iunie 2009 - 7:26

Super tort ! Imi place tare mult si tortul .. si copilasii 🙂 Sa-ti traiasca ! Treci pe la mine dupa niste premii 😉

Răspuns
Miha 1 iunie 2009 - 8:01

Mirela,multumesc! Te pup!

Răspuns
Miha 1 iunie 2009 - 8:01

Ala,multumesc!

Neaparat o sa trec pe la tine! 😉

Răspuns
Mihaela-Mirela Pawlak 1 iunie 2009 - 9:07

Miha, sa-ti traiasca copilashii. Wow ce tort. Abia astept sa ma mut in bucataria noua :)) Va pup

Răspuns
Gabriela Cara 2 iunie 2009 - 6:11

Mama mia, ce tortan suuuuper! Am citit atenta ingredientele si mi-am dat seama ce delicios trebuie sa fie. VCrema de lapte condensat mi-a intrat la inima. Felicitari!
Sa va traiasca frumosii copilasi si sa fie sanatosi!
Un premiul bine meritat, te asteapta la mine pe blog,cand ai tu timp .

Răspuns
miha278 2 iunie 2009 - 6:54

Gabriela,cred si eu ca ti-a placut…ca doar e crema de la „Milch Snitte” :))

Te pup si multumesc mult pentru premii si aprecieri!

Răspuns
Nati 28 iunie 2009 - 11:57

E belea tortul, tocmai am gustat din el! Drept ca lapte condensat am avut numai din cel caramelizat, si din acest motiv, crema a fost de culoare roscata. Dar combinatia si mai ales consistenta sunt fantastice! O sa pun si poze la mine pe blog, sper ca azi.

Răspuns
Miha 28 iunie 2009 - 12:00

Iu huuu…ce ma bucur draga Natalia ca v-a placut! Aveam inima cat un purice! :))

Sa-l savurati sanatosi! Astept nerabdatoare pozele,sa-mi iau si eu portia virtuala! 🙂

Pup la voi!

Răspuns
Mami 29 septembrie 2010 - 6:05

Gata, am facut 2 torturi inimoase. Avem petrecere diseara. Abia astept sa vad cum arata sectiunea.
Am emotii fiindca mi-a iesit cam tare mousse-ul de ciocolata amaruie. N-am gasit pliculete de gelatina la 6g, ci doar la 10g si mi-a fost greu sa o masor din ochi, probabil am pus prea multa.

Răspuns
Miha 29 septembrie 2010 - 6:19

Mami, sa aveti o petrecere frumoasa!
Abia te astept cu impresii. 🙂
Da, mousse-ul de cioco amaruie e o idee mai teapan decat celelalte, dar se completeaza perfect unul pe altul. 😉

Răspuns
Mami 30 septembrie 2010 - 8:00

A fost minunat! Am fost laudata si tare bine m-am simtit. Foarte bun! Si arata si foarte bine sectiunea.
Doar cineva (mai critic, in general) a zis ca ar fi cam multe creme si ca ar mai fi mers un strat de blat. Ce zici, ar merge?

Răspuns
Mami 30 septembrie 2010 - 8:01

I-am facut chiar si inimioarele din ciocolata, bine… ale mele au fost floricele, ca n-aveam forma de inimoare. Dar foarte dragute au fost.

Răspuns
Miha 30 septembrie 2010 - 13:14

Mami, cred e chestie doar de gust! Mie imi place asa cum e, dar daca vrei sa mai pui un blat…de ce nu? Nu are ce sa-i strice! 😉
Ma bucur tare mult ca v-a placut ciocolatosul. :))
Inimioarele nu sunt obligatorii…Pot fi floricele, patratele…orice forma gasesti prin sortatorul copiilor. :))

Răspuns
Ruxy 7 martie 2011 - 9:36

Cei mai minunati copii.. …Doamne cat sunt de frumosi!!! Sa va bucurati de ei!

Răspuns
Miha 7 martie 2011 - 9:38

Multumim Ruxy draga! Te pupam! :* :*

Răspuns
Anonymous 7 martie 2011 - 18:24

M-am hotarat sa fac si eu tortul maine de ziua mamei doar ca nu sunt sigura de un lucru: la blat plicul cu, crema ole trebuie rasturnat pur si simpul sau trebuie preparata crema cum scrie pe plic?

Răspuns
Miha 7 martie 2011 - 20:01

Crem Ole inlocuieste faina, se pune in compozitia de oua asa cum este, praf.

Răspuns
Poliana 11 ianuarie 2012 - 13:12

Miha, ce dimensiunea avea tava in care ai facut tortul, daca iti mai amintesti binenteles 😀
Mersi mult!

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2012 - 13:20

Poliana, e o tava normala de tort, de 24 cm diametru.

O sa scriu acum si in reteta. Multumesc!

Răspuns
Poliana 11 ianuarie 2012 - 14:41

Multumesc Miha pt raspunsul rapid, si nu numai (multumesc si pt toate retetele tale frumoase). Voi face tortul acesta in curand, asta dupa ce am facut o gramada din retetele postate de tine. M-ai innebunit cu dulciurile tale (mai ales cele cu ciocolata), noroc ca stau bine cu glicemia 😛
Sa ai o zi frumoasa!

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2012 - 14:45

Cu drag, oricand! :*

Răspuns
Anonymous 3 martie 2012 - 14:33

Up cat asi vrea si eu sa pap dar sunt u o prob de sanatate care imi iterzike ca sa manac dulciur ! Dar am sal fac pt fratiorul meu scup ! Felikitarile mele pt reteta ! Dar am dsa scap si eu in el cu o lingurita mai mare ! Cred ca nup strica !

Răspuns
maria 17 martie 2012 - 5:04

Multumesc de ideea, e minunat, cu mouss-uri, dar combinatia asta e minunata; mie imi place mult cel cu lapte condensat, sotului cu cioco si ne completam perfect 🙂 E bun, e grozav, ca orice am gatit de la tine! Te pup!

Răspuns
Miha 17 martie 2012 - 7:12

Multumesc tare frumos de aprecieri! Ma bucura mult de tot. :*

Răspuns

Lasă un răspuns