Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 7 albusuri
- 7 linguri zahar
- 7 linguri de faina
- 14 linguri nuca macinata
- 1 praf de copt
- Pentru crema avem nevoie de:
- 7 galbenusuri
- 7 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 500 ml lapte
- esenta de vanilie
- 50 g zahar pudra
- 250 g unt
- 200 g ciocolata amaruie
- 100 g nuca de cocos
Mod de preparare Tort Intercontinentat:
Blat:
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.
Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul. Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus, treptat, amestecand cat se poate de bine, sa nu faca cocoloase. Se reduce focul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.
Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet. Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.
Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),
iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.
Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,
apoi se umplu cu crema.
Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.
17 comentarii
oooo,ce frumos si gustul…nu vreau sa-mi imaginez…medena are niste retete super,iar miha ,ce sa zic ,parca-i sora cu ea!:))
Multumesc Alison!
Eheheee…pana am sa ajung eu sa fac ceea ce face Medena e cale lunga…:)
Oau ce combinatii interesante. Pana acum n-am mancat nuca si cocos in acelasi tort, dar trebuie sa fie foarte bun. Felicitari pt tort, iar reteta se „fura” si se pune deoparte 😉 Multumesc!
arata minunat Mihaelo!
esti grozava!
spor si w/e frumos!
Livia,este intr-adevar o combinatie reusita.
Noua ne-a placut tare mult.Si nu numai noua,chiar si sarbatoritei,cumnata mea si matusa copiilor mei. :))
Multumesc tare mult Gabi draga.Week-end minunat si voua. Pup!
Arata bestial…si cred ca e delicios. Imi ploua in gura….
Multumesc tare mult April!
arata foarte bine si sunt sigura ca este gustos. cred ca o sa fac si eu acest tort. o intrebare am cat timp lasi blatul la copt? la cate grade?. Multumesc!
la foc mediu (180-190 grade) pentru cca 15 minute, depinde de cuptor 😉
Acum doua zile l-am facut de ziua sotului. Soacra fiind diabetica, am inlocuit zaharul cu zahar de diabetici(nu zaharina) si-a iesit extraordinar de bun. Si in loc de nuca de cocos am pus nuca macinata.
Foarte buna si usoara reteta. Multumesc! 🙂
Ma bucur ca v-a placut!
La multi ani sotului tau!
Multumesc frumos! 🙂
arata bine rau am sa-l ìncerc de ziua fiului meu multumesc pt.reteta
Ma bucur ca iti place! >:D<
Buna am o intrebare cata ciocolata, nuca si nuca de cocos se pune in crema .Si nuca de cocos nu terbuie pusa la foc de odata cu crema ca sa se umfle?
Multumesc
200 g ciocolata
100 g nuca de cocos
Daca nuca de cocos este macina fin nu este necesar sa o pui „la umflat”. Daca o sa consideri ca este necesar o poti pune, nu e nimic gresit 🙂