Trigoane cu mere

de Miha
7809 vizualizări
Trigoane cu mere

Circula vorbele prin targ cum ca o gospodina trebuie musai sa faca si foile pentru placinta in casa, nu sa le cumpere de la magazin. Asa o fi, dar eu prefer sa am acolo in frigider cate un pachet de foi de placinta, pentru atunci cand vreau sa fac ceva bun si rapid 😉

Azi avem trigoane cu mere, ideale si pentru cei ce tin Post.

Trigoane cu mere

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~150 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg mere
  • 100-150 g zahar (poti pune dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri de amidon (in functie de cat de multa zeama lasa merele)
  • Pentru uns:
  • 1 lingura miere (sau zahar)

Mod de preparare Trigoane cu mere:

Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu se sfarame merele. Da deoparte de pe foc si lasa la racit.

Daca vrei poti adauga in umplutura stafide sau nuci.

Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Fiecare fasie se unge cu ulei, apoi se suprapun cate 3-4. Se pune cate o lingura de mere pe coltul unei fasii si se pliaza fasia pe diagonala.

Trigoane din foi de placinta

In continuare se pliaza pe conturul triunghiului format pana se termina fasia.

Cum se fac trigoanele cu mere

 

Trigoanele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pana trigoanele se rumenesc. Trigoanele fierbinti se ung cu miere dizolvata in putina apa calda.

Pofta buna! 😉

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

olivia 17 noiembrie 2016 - 12:22

O reteta binevenita,multumesc.

Răspuns
Miha 20 noiembrie 2016 - 12:59

si eu multumesc, Olivia 🙂

Răspuns
Repelenti Daunatori 21 noiembrie 2016 - 2:34

Iubesc orice tine de patiserie, cred ca asta va deveni noul meu pachet pentru munca :)). O reteta si pentru pateuri cu branza, se poate?

Răspuns
Ana Maria 16 septembrie 2019 - 16:46

un aluat de casa pt aceste trigoane? multumesc

Răspuns
Miha 16 septembrie 2019 - 17:40

din pacate, nu am facut niciodata foi atat de subtiri acasa

Răspuns

Lasă un răspuns