Aperitive / Retete culinare

Vinete gratinate

O reteta simpla, simpla de tot… Fara carne, gustoasa si aromata si daca ma gandesc bine, parca are asa… si un usor iz de vacanta. :))))


1 vanata
~200 g mozzarella proaspata
1 ou mare
2 catei usturoi
2 frunze de busuioc
sare si piper
fulgi de ardei iute

1 lingura pesmet pentru tapetat forma

Vanata o curatam de coaja si o taiem felii. Presaram cu putina sare si lasam deoparte pana pregatim mozzarella.

Dam mozzarella prin razatoare. Cam dificil de dat mozzarella proaspata prin razatoare, dar incet-incet se rezolva. :))

Adaugam oul, sare si piper dupa gust, usturoiul pisat si busuiocul tocat. Omogenizam.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu ulei si tapetat cu pesmet asezam feliile de vinete. Condimentam dupa gust. Punem deasupra amestecul cu mozzarella

si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute, pana stratul de mozzarella se topeste si se rumeneste.

Se serveste ca atare sau cu rosii si mujdei de usturoi.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ce rumena si frumusica e 😡

  2. Rumena ca tine , fata :d

  3. Nu ma dau in vant dupa vinete (imi plac doar sub forma de salata!) insa, de la tine, zau ca as incerca! Arata apetisant!!!
    De fapt, daca ma gandesc bine, tu ai avea mari sanse sa ma faci sa mananc orice (si asta spune o mofturoasa!)!:))

  4. Gabi, auzi ce zice Diana? Ca seamana cu mine. :)))))

  5. Vai Felicia… dac-ai sti cat is de bune…mmm… Fa doar o portie mica mica si-ai sa vezi. :*

  6. O frumusete delicioasa si sanatoasa! 🙂

  7. Mmm, ador vinetele!Cred ca sunt grozave gratinate!Pupici!

  8. Ce bunatate ai gatit acolo!!!

  9. Simplu si extrem de bun!!!!

  10. Arata minunat!

  11. Bine, voi face, m-ai convins, stii ca te ascult!:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]