Placinta impletita cu mere si stafide

de Miha
10109 vizualizări
Placinta cu mere

 

 

 

Si la voi a venit toamna dragilor? :))) Atunci sa pornim cuptoarele, sa facem sa miroase-n toata casa a scortisoara si mere coapte 😉

Daca iti plac deserturile cu mere o sa-ti placa si aceasta placinta impletita cu mere si stafide. Este foarte buna si nu numai ca se face foarte usor, dar si arata impresionant 😉

Placinta cu mere

Placinta impletita cu mere

Si la voi a venit toamna dragilor? :))) Atunci sa pornim cuptoarele, sa facem sa miroase-n toata casa a scortisoara si mere… Aluat dulce Placinta impletita cu mere si stafide European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 525 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie (sau orice aroma va place voua)
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100-150 g zahar (in functie de cat de dulci sunt merele)
  • 1-2 linguri de amidon (in functie de cat de multa zeama lasa merele)
  • 1 pumn de stafide
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru uns placinta:
  • 1 galbenus
  • cateva linguri lapte rece

Mod de preparare Placinta impletita cu mere si stafide:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • In cazul in care nu aveti masina de paine aluatul se poate framanta si manual
  • In functie de tipul de faina folosit sau de marimea oualor se mai adauga faina daca aluatul este prea moale sau lapte caldut daca aluatul este prea vartos

Intre timp, pregateste umplutura:

Se curata merele de cotoare si seminte (poti sa le si curati de coaja daca vrei) Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu se sfarame merele. Cand merele s-au inmuiat adauga stafidele si da deoparte de pe foc.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa presarata cu putina faina si se imparte in doua parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire de cca 0.5 cm.  Cu un cutit bine ascutit taiem fasii pe lateralele aluatului.

Umplutura de mere, bine racita, o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Apoi incepem sa „impletim” fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Se procedeaza la fel cu a doua bucata de aluat.

Cu atentie se pune placinta impletita intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putin la crescut apoi se unge cu galbenusul de ou desfacut cu cateva linguri de lapte rece.

Tava se da la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie)pentru cca 30 de minute, pana placina se rumeneste.

Lasa placinta sa se racoreasca, pudreaza cu zahar si portioneaza.

Pofta buna! 😉

Placinta impletita cu mere

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

RUXI 21 octombrie 2016 - 22:42

prea groasa foia ,prea multa coca si putine fructe

Răspuns
Miha 21 octombrie 2016 - 22:46

din punctul meu de vedere proportiile au fost echilibrate. Vrei mai multe fructe? Nimic nu te opreste sa pui mai multe

Răspuns
RUXI 23 octombrie 2016 - 16:34

Desigur ca poti face variatiuni la reteta pusa de tine,eu doar am comentat ceea ce am citit in reteta si cum arata produsul final

Răspuns
Doina 22 octombrie 2016 - 15:30

Poti sa dublezi/maresti cantitatea de mere/zahar si sa coci intr-o tava mai mare!

Răspuns
Miha 22 octombrie 2016 - 15:33

Foarte corecta observatia.
Multumesc Doina.

Răspuns
Service GSM 7 iunie 2017 - 18:08

intr-adevar este cam prea groasa folia

Răspuns
Service GSM 9 noiembrie 2017 - 12:05

Arata foarte bine.

Răspuns
Ligia 30 august 2018 - 17:51

Felicitari, doamna Miha. Arata nemaipomenit de bine. Va multumim de reteta si sunt nerabdatoare sa o incerc. Acum ma apuc 😊

Răspuns
Miha 2 septembrie 2018 - 10:53

si eu multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns