Clatite / Retete de prajituri

Clatite cu crema de vanilie

Reteta Clatite cu crema de vanilie

Clatite pufoase cu crema de vanilie

Ingrediente

  • * Clatite:
  • * 2 oua
  • * 300 ml lapte
  • * 300 ml apa minerala
  • * 100 g zahar
  • * 4 linguri ulei
  • * cca 400 g faina
  • * Umplutura:
  • * 2 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 3 linguri amidon
  • * 500 ml lapte
  • * 50 g unt
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Clatite cu crema de vanilie:

Eu am folosit reteta de clatite ce o fac de obicei.

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zahar, galbenusurile, uleiul si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din compozitie, cat sa acopere tigaia in strat subtire, se coc pe ambele parti.

Crema de vanilie:

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase. Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi punem untul moale si omogenizam.

Lasam pana se raceste complet, incorporam bilutele de ciocolata si esenta de vanilie, apoi umplem fiecare clatita in parte.

Clatite umplute cu crema de vanilie

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. ohhh…arata delicios!
    Nu m-am ganditi niciodata sa pun crema de vanilie in clatite…
    Am incercat cateva umpluturi ( tot feluri de gemuri si dulceturi, nutella, ciocolata, inghetata etc) dar nu mi-au placut. Doar cele umplute cu zahar vanilat imi plac 🙁 Dar dupa cum arata clatitele tale si dupa cum „suna” cred ca o sa-mi placa…mult de tot!

    http://kittytweedy.blogspot.com/

  2. ah, apropo de cinnabon rolls sau cinnamon rolls sau sticky buns, uite o reteta care se face in masina de facut paine. In sudul Statelor Unite fac cinnamom rolls-urile „lipite” unele de altele… si „toarna” glazura peste ele imediat ce iau tava din cuptor cat sunt inca in tava. In sud, coc aceste cinnamon rolls in tavi mai adanci…
    http://cookerycorner.blogspot.com/2009/01/cinnamon-rolls.html

    Exista multe variante de cinnamon rolls, cinnabon rolls sau sticky buns. O variata foarte rapida, este cea cu foi de placinta cumparate. Desfaci foaia de placinta, ungi cu putin unt, presarezi cu zaharul brun amestecat cu scortisoara, rulezi, tai si coci!

  3. Ce bunatate 🙂

  4. Tanjesc si eu dupa o bucatica,mica,mica…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu lamaie

Clatite pufoase cu lamaie

Mod de preparare Clatite pufoase cu lamaie: Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma […]

Clatite pufoase cu afine

Clatite pufoase cu afine

Mod de preparare Clatite pufoase cu afine: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se […]

Clatite cu Finetti

Clatite cu Finetti

Mod de preparare Clatite cu Finetti: Ouale si pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. […]

Clatite cu ananas caramelizat

Clatite cu ananas caramelizat

Mod de preparare Clatite cu ananas caramelizat: Ananas caramelizat: Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zaharul il topim la foc mic pana capata culoarea chihlimbarului. Punem untul, apoi turnam cu atentie smantana pentru frisca si tinem pe foc pana se topeste caramelul. Adaugam […]