Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Fasole pastai cu maioneza

loading...

* ~500 g fasole pastai
* cateva fire de marar
* sare si piper
* 3 catei usturoi


* Pentru maioneza:

* 1 galbenus fiert
* 1 galbenus crud
* 1 lingura mustar
* 1 lingura zeama de lamaie
* ~ 300 ml ulei

Fasolea pastai se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiarta se scurge de apa si se lasa in strecuratoare, sa se scurga bine de apa. Dupa ce s-a scurs se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga mararul fin tocat si usturoiul pisat.

Galbenusul fiert se paseaza bine bine cu putina sare, apoi se omogenizeaza cu galbenusul crud si mustarul. In pasta formata incepem sa turnam ulei putin cate putin, amestecand continuu. Cand este gata se acreste cu zeama de lamaie.

Maioneza se toarna treptat peste fasolele pastai cu marar si usturoi si se omogenizeaza. Este foarte posibil sa nu trebuiasca toata maioneza, aceasta se adauga in functie de preferinta personala.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Que buena tostada. Deliciosa.

    Saludos

  2. Imi place salata asta de mor.
    Vara o fac cateodata doar cu ulei,fara maioneza,dar cu mult paturnjel verde.
    Fasole aita ii sune pe la noi.
    O bunatate.

  3. De multe ori am facut reteta asta si niciodata nu am pus-o pe blog:D. E nemaipomenit de buna!

  4. Foarte buna,i-mi place de mor!yammy!pupici!

  5. Foartre bun

  6. Vai Miha ce pofta mi-ai facut, nu am mancat de 100 de ani asa ceva. O sa o trec pe meniul de Sarbatori 🙂

  7. Arata extrem de bine, a gustat cineva ?

  8. Sunt gravida si mi-este pofta acum!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]