Dulciuri

Panna Cotta Layers

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta. Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea… mmm… Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin. Pornind de la reteta de baza, am facut acest desert fin si delicios.

Panna Cotta

Ingrediente

  • 375 ml frisca lichida naturala
  • 150 ml lapte
  • 3 lingurite zahar
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
loading...

 Mod de preparare Panna Cotta Layers:

 Fiecare start il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.

Pentru stratul cu cacao, vom amesteca cacaoa cu zaharul, „desfacem” cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.

Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

Pentru stratul de cafea procedam intocmai ca la stratul de cacao.

Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Se portioneaza dupa dorinta.

Panna Cotta in straturi

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

103 Comentarii

  1. OMG,ce bine arata!

  2. Doamne dar ce frumos ti-au iesit ! Absolut minunate! Felicitari!

  3. wow wow wow

  4. Hai ca de emotie am dat send :))
    am utiat sa zic, cita geometrie, cita exactitate, arata pur si simplu impecabil!

  5. Ce bunatate ai tu aici!!!
    Parca-i taiata cu laserul:))))

  6. Arata senzational, zau! Trebuie incercata, musai!

  7. Oooh, arata ab-so-lut perfecte!!!… si cred ca sint tare,tare bune!Felicitari!

  8. Superb!!! De asta evit eu sa intru la tine in perioada postului 😀

  9. super…arata foarte farte bine…iar straturile sunt perfecte…subit ti se face pofta de panna cotta :D..

  10. Ce frumos ti-au iesit straturile, super layers!!!

  11. M-ai lasat fara cuvinte!!! Excelent!

  12. yaya6 says:

    minunata prajitura!!!!!!!!!!!!

  13. Sper Miha! Arata superb si ca forma si ca ingrediente, obligatoriu incercate…

  14. Eu zic ca asa ceva nu exista, este o prelucrare in photoshop:)
    Doamne mare, dar oare o sa-mi iasa si mie minunatia asta? Oricum usor n-am sa cedez.
    Felicitari din suflet.

  15. Wow, cat de bine poate arata!!! Senzational! Multumim de reteta! O voi pune in aplicare cu prima ocazie (chiar in weekendul asta :D).

  16. Anonymous says:

    mmmmmmmm…………..mi-ai facut o poftaaaaa…… eu fac ceva asemanator dar pun frisca fara zahar si cate o tableta de ciocolata( alba, neagra si cu lapte) pentru fiecare strat. E delicios, o sa incerc si reteta ta. Vero

  17. Anonymous says:

    fara cuvinte, miha!!!??? ce parere ai s-ar potrivi cu un blat la baza?

  18. Une œuvre d’art. MAGNIFIQUE.
    A très bientôt.

  19. Multumesc tare mult tuturor de laude si aprecieri. Va imbratisez cu drag! :*

  20. Cred ca ar merge si cu blat, de ce nu? Ma gandesc la blatul de la Krem a la krem ca ar merge foarte bine. 🙂

  21. Arata foarte bine si ma inspirat sa fac ceva delicios !

  22. wow, ce bine arata!

  23. Ce bine arata… vreau si eu o feliuta, doar sa gust… ca sint grasuta… Pupici !!!

  24. E reala???? Spune-mi te rog Miha…care este timpul in care s-a intarit astfel incat sa poti turna urmatorul strat? E important de stiut…pupicei si m-ai lasat fara cuvinte…

  25. Dumnezeule,sunt perfecte !! Ne incanti ca intotdeauna…

  26. Nu am cuvinte!!!

  27. AAAAAAAAAAAAA minunat

  28. Wooow, artaaa! Superb ti-a iesit, felicitari! 🙂

  29. Ai folosit cumva bisturiul sau mai stiu eu ce instrument de taiat fin…ti-a iesit de milioane…

  30. Pare neadevarata, atat e de frumoasa. Miha esti o artista!

  31. No comm …………………

  32. wow, ce minunatie ! si eu stau cu gandul de mult la panna cotta, iar asta a ta arata intr-un maaare fel Neaparat o voi incerca si eu !

  33. Arata EXCELENT,foarte interesanta ideea am s-o incerc si eu.Pe curind!!!

  34. WOW ce bine arata!

  35. Prajituri mai perfecte ca astea nu am vazut.Felicitari.

  36. Absolut divin Miha.. Iti fur reteta, ce s-o mai lungim..:)))

  37. Anonymous says:

    Imi spui, te rog cam cate bucati ies din ingredientele de mai sus? Merci
    Marcela

  38. Ce sa mai spun? Numai yumm, yumm, imi iese din gura.

  39. Mandala, multumesc mult! Ma bucur ca o vei incerca. Sper sa-ti placa! :*

  40. Multumesc Andreea! 🙂

  41. Cuscra, cat de grasuta? :))))

  42. Ruxy, stratul se intareste suficient atat cat pregatesti compozitia pentru stratul urmator, 5-10 minute. Pupici! :*

  43. Ana Maria multumesc. :*
    Eu sper la mai mult, dar…eheheeee…e drum lung pana departe. :)))

  44. Ancuta, chiar nici unul? :)))
    Pup!

  45. Multumesc Bianka! 🙂

  46. Edith, multumesc tare mult! Aprecierea ta ma onoreaza. :*

  47. Ionela, multumesc! :*
    Nu chiar bisturiul…doar un cutit bine ascutit. 😉

  48. Multumesc Carmen. Inca sunt invatacel. :)))

  49. Diana, nu pot sa cred…Chiar tu sa nu spui nimic? :))))

  50. Violeta, multumesc! Sper sa-ti placa! 🙂

  51. Multumesc Petronela. Sper sa revii cu impresii! :*

  52. Multumesc Tundi Daika! 🙂

  53. Andrea multumesc!

  54. Antonina, spor la treaba. 🙂 Multumesc! :*

  55. Marcela, eu am facut intr-o caserola mica de 15/15 cm. Nu mai stiu exact cate bucati am taiat, depinde cat de mari le tai.

  56. Minoki, e bun s-asa. :)))

  57. Anonymous says:

    tocmai am probat reteta ta si mi-a iesit minunat …….. eu am facut-o in forme individuale . multumesc de retete, de faptul ca le impartasesti cu noi si ca sunt atat de bine explicate incat le poate face si o incepatoare ca si mine. vero

  58. excelenta i f. ispititoare panna cotta

  59. Multumesc scumpa mea!!!

  60. Arata senzational.Sigur am sa incerc.

  61. Super arata prajiturica … si sunt convinsa ca e si delicioasa. O voi inverca repejor 🙂
    In alta ordine de idei e o problema cu feed-ul tau … eu sunt abonata si in loc de feed0ul tau imi apare altceva: http://cutiutacuidei.blogspot.com/ Am vrut sa-ti spun neparat pentru ca am senzatia ca cineva .. iti fura vizitatorii 🙁 Te pup si sper sa fie totul ok.

  62. Irina esti abonata prin email sau aici pe blog, la „persoane interesate”?
    Nu stiu cum se poate rezolva. 🙁

  63. Sunt aici pe blog – la butonasul de feed de pe site-ul tau. Dar daca dai click pe el, iti fce feed la site-ul de care ti-am spus si nu la al tau 🙁 Am incercat asta de pe mai multe calc … deci cineva si-a bagat nasul pe la tine as spune 🙁

  64. Multumesc Irina. :*
    Am schimbat codul, era intr-adevar altceva acolo. Am schimbat si parolele, dar cred ca nu e mare lucru. 🙁
    E trist cand vezi ca cineva isi bate joc de munca ta. 🙁

  65. Nu ai pentru ce. Mabucur ca ai putut rezolva. Este oribil ca cineva sa-si bata joc de ceeace faci, stiu si mi se pare strigator la cer. Mai ales ca tu faci o treaba minunata: constat publici retete noi si … gustoase.

  66. Trage-mi-asi palme ce bine arata!!! Nu stiu daca le-ai taiat cu laserul, nu stiu daca le-ai facut in photoshop, dar m-ai lasat masca! Felicitari!

  67. Multumesc Liana! :*
    M-ai facut sa rad, merg la culcare hlizindu-ma. :)))

  68. WooooooooWWWW!!!! Genial!!!! Zici ca-s din plastic…..

  69. Ce misto pot sa arate bucatile alea asa taiate!Perfecte!

  70. Sunt foarte usor de facut si de mare efect. 😉

  71. cred ca nu am mAI vazut un desert atat de aratos de mult timp,imi imaginez cat e de gustos!

  72. Fată, o să încerc și eu. Dacă nu-mi iese exact așaaaaaa, fac crimă de om. :)) Super mișto! Încerc sâmbătă și revin cu impresii. :D:D

  73. Ionix-ule fata mea draga…te astept cu impresii. Pozitive, ca daca-s negative fug in lume. :))

  74. Multumesc Craita! :*

  75. Ne-a plăcut la nebunie. Sigur repet figura pentru că e un desert simplu, fin si gustos. Pupăcesc!

  76. Pupacim si noi! :*

  77. Mihaela, acesta e un desert pe gustul meu. Ma baucur ca ti-am descoperit blogul, felicitari! E periculos pentru cei la dieta 🙂

  78. Buna Mihaela,snt Anca,si de curand am descoperit blogul tau.Moamaa ce de bunattai!Nici nu stiu cu care sa incep!
    Felicitari pt. tot ceea ce faci!

  79. Bun venit la mine Anca, ma bucur ca-ti place ce ai gasit aici. Ca ce-am gasit eu la tine nu mai spun… ca am ramas muta de admiratie. Felicitari!

  80. Anonymous says:

    minunata prajitura asta ,as vrea sa stiu ce fel de gelatina ai folosit?

  81. Buna.

    De obicei folosesc gelatina granule de la Dr Oetcher.

    Multumesc de aprecieri!

  82. Anonymous says:

    Felicitari, minunata prezentare!

  83. Multumesc frumos!

  84. Anonymous says:

    MIHA ESTI O ARTISTA .TE IUBESC .

  85. Multumesc de aprecieri! 🙂

  86. Anonymous says:

    I-a reusit cuiva reteta urmand indicatiile ? Ma cam indoiesc…

  87. N-am inteles din mesajul tau ce nu-ti este clar…

  88. Anonymous says:

    am fc a iesit exact ca mai sus , dar la gust nu e nustiu ce , nu am sa o mai fac , e clar .

  89. Imi pare rau ca ai fost dezamagit(a) dar asta e panna cotta. Sunt persoane carora le place, altora nu. Se pare ca tu esti din cea de-a doua categorie. Incearca si imbunatateste gustul cu un sos de ciocolata, cu niste frisca dulce…

  90. Anonymous says:

    are gust a inghetata gelatinboasa , nu nu merita , e si f scumpa , pacat de frisca , si iasa si putina

    • Diana says:

      Din acest motiv nu ti-ai lasat numele ? Daca vrei MUUULT , dubleza/tripleaza cantitatile , ce-i asa mare inginerie ? :))=)) Cu scumpetea-s de acord … cam 10 lei costa ; mergi in cofetarie si ia o bucatica de praji cu 60 de bani (si cine stie ce mama soarelui are-n ea :d)

  91. Pai daca iese putina cu atat mai bine, daca tot nu ti-a placut. :))

    Glumesc, dar asta e panna cotta, unora place, altora nu.

  92. Bucatar dependent says:

    Mihaela scumpo,
    Ce ustensila de taiat folosesti ? Cutit ? Ata ? Nu inteleg. Pentru ca s-ar vedea urmele celorlalte straturi . Sau sunt scoase direct din forme ? Ne spui si noua secretul ? Multumesc mult

    • Nu e nici un secret. Cu un cutit bine ascutit se taie foarte bine. Straturile sunt ferme si gelatinoase, n-au cum lasa urme. 😉

  93. Diana says:

    Cum sa nu spun … IMPECABIL , parc-ai fi chirurg :))

  94. Arata absolut demential! Felicitari pentru precizie si pentru atentia la detalii!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]