Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Bine v-am regasit dragilor!

Dupa o saptamana in care o gripa urata m-a ravasit rau de tot, azi am reusit sa ma adun cat de cat si incerc sa-mi reintru in ritmul normal. Abia astept sa-mi recapat gustul si sa incep din nou sa pregatesc prajituri de casa, prajituri carora ai mei le-au cam dus lipsa saptamana asta šŸ™‚

Azi v-am adus o prajitura cu foi si crema de lamaie, o reteta ce-o aveam pregatita pentru voi de mai multa vreme. Este o prajitura ce o puteti face la o aniversare sau atunci cand aveti musafiri, pentru ca iese destul de multa. Sau… de ce nu? pentru atunci cand vrei sa ai o prajitura buna pentru cateva zile šŸ˜‰

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • cate un varf de lingurita praf de copt pentru fiecare foaie
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 litru lapte
  • 300 g unt
  • zeama de la 2 lamai
loading...

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foi:

Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Foi de pandispan pentru prajitura de casa

Crema de lamaie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece.

In crema racita incorporam zeama de lamaie, amestecand bine cu mixerul.

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, jumatate din crema, cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Preparare prajitura cu crema de lamaie

Pofta buna! šŸ˜‰

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Ador crema de lamaie,imi place mult prajitura ta ! šŸ™‚

  2. Hummmm…. simple et dĆ©licieux que demander de plus?
    Une Partttttttttttttttttt
    bisous

  3. aurelia says:

    ei, asa mai vii de acasa cu aceasta prajitura šŸ™‚
    aferim!
    si pupicei!

  4. Vai, ce frumos arata! Ma bagi in boala! Insanatosire totala iti doresc:)

  5. mena says:

    Vai di mini ce-i aici tu Miha! Ce bine arataaa!

  6. Imi plac toate prajiturile propuse de tine, sunt minunate.

  7. Anonim says:

    Arunca un ochi aici. Nu e spam, vreau sa iti atrag atentia numai.Cred ca sunt ale tale.

  8. o sa fac si eu prajirura, daca v-ar placea si…http:// retete -de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-piersici.html

  9. LUMINITA PASCARIU says:

    Foarte buna…am facut-o si eu!!!Merita sa o incercati!!

  10. VERONICAROSESCU says:

    ESTE USOR DE FACUT SI SUPER BUNA

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)Ā  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]