Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Bine v-am regasit dragilor!

Dupa o saptamana in care o gripa urata m-a ravasit rau de tot, azi am reusit sa ma adun cat de cat si incerc sa-mi reintru in ritmul normal. Abia astept sa-mi recapat gustul si sa incep din nou sa pregatesc prajituri de casa, prajituri carora ai mei le-au cam dus lipsa saptamana asta 🙂

Azi v-am adus o prajitura cu foi si crema de lamaie, o reteta ce-o aveam pregatita pentru voi de mai multa vreme. Este o prajitura ce o puteti face la o aniversare sau atunci cand aveti musafiri, pentru ca iese destul de multa. Sau… de ce nu? pentru atunci cand vrei sa ai o prajitura buna pentru cateva zile 😉

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • cate un varf de lingurita praf de copt pentru fiecare foaie
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 litru lapte
  • 300 g unt
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foi:

Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Foi de pandispan pentru prajitura de casa

Crema de lamaie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece.

In crema racita incorporam zeama de lamaie, amestecand bine cu mixerul.

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, jumatate din crema, cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Preparare prajitura cu crema de lamaie

Pofta buna! 😉

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Ador crema de lamaie,imi place mult prajitura ta ! 🙂

  2. Hummmm…. simple et délicieux que demander de plus?
    Une Partttttttttttttttttt
    bisous

  3. aurelia says:

    ei, asa mai vii de acasa cu aceasta prajitura 🙂
    aferim!
    si pupicei!

  4. Vai, ce frumos arata! Ma bagi in boala! Insanatosire totala iti doresc:)

  5. mena says:

    Vai di mini ce-i aici tu Miha! Ce bine arataaa!

  6. Imi plac toate prajiturile propuse de tine, sunt minunate.

  7. Anonim says:

    Arunca un ochi aici. Nu e spam, vreau sa iti atrag atentia numai.Cred ca sunt ale tale.

  8. o sa fac si eu prajirura, daca v-ar placea si…http:// retete -de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-piersici.html

  9. LUMINITA PASCARIU says:

    Foarte buna…am facut-o si eu!!!Merita sa o incercati!!

  10. VERONICAROSESCU says:

    ESTE USOR DE FACUT SI SUPER BUNA

  11. Marcela says:

    Scuza-ma, reteta pentru crema e corecta? 5 linguri de amidon?daca e vorba de linguri, atunci cred ca nu e bine, nu mi-a iesit

  12. Anda says:

    12 oua la foi sau 2 oua?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]