Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rapida cu ciocolata

Aveam in congelator niste inghetata care ma tot „incurca” pe acolo. Nu prea ne era de mancat inghetata, dar am gandit (bine! ­čśë :)))) ) ca ar merge grozav langa o prajitura calda, fierbinte chiar, plina de ciocolata.

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 1 lingura zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja de portocala confiata
loading...

Mod de preparare Prajitura rapida cu ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la foc mic sau la baine marie. Se adauga coaja de portocala, se omonenizeaza compozitia si se lasa la racit.

In compozitia de ciocolata racita se adauga zaharul si se mixeaza bine. Urmeaza apoi ouale, pe rand, unul cate unul, si un praf de sare. La sfarsit incorporam faina.

Compozitia o repartizam in vase mici de ceramica bine unse cu unt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 10-12 minute.

  • Interiorul va fi moale si cremos. Daca vreti o prajitura mai inchegata lasati mai multa vreme la cuptor.

Se serveste imediat, fierbinte, cu o portie generoasa de inghetata.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura rapida cu ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Prajiturile care contin ciocolata sunt preferatele mele ­čśÇ

  2. Interesant si usor de preparat. Sigur o voi incerca ­čÖé

  3. livia says:

    Super rapida ,usoara…mai ales delicioasa…azi am incercat-o si l-am cucerit pe iubitul meu…:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]