Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura “Tavalita” cu ciocolata

O prajitura de casa foarte usor de facut, dar deosebit de gustoasa. Pe langa toate acestea este si foarte aspectuoasa. Noua nu ne lipseste niciodata de pe masa festiva de Sarbatori ;)

Prajitura Tavalita cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 200 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 1 praf de copt
  • * 1 cana faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru sosul de ciocolata:
  • * 400 g ciocolata
  • * 200 g unt
  • * ~50 ml lapte
  • * esenta de rom
  • * Pentru “tavaleala” :))
  • * nuca macinata

Mod de preparare  Prajitura “Tavalita” cu ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu untul topit si se toarna peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Blatul copt si racit se taie cubulete de marime potrivita.

Blat pentru prajitura tavalita

Sosul de ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu untul moale, apoi adaugam laptele si omogenizam. Daca mai este nevoie se adauga mai mult lapte, atat cat sa obtinem un sos de consistenta unei smantani subtiri.

Fiecare cubulet de blat il trecem prin sosul de ciocolata, pe toate partile, apoi il tavalim prin nuca macinata, din abundenta.

Tavalita cu ciocolata

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Oh, Miha, ce frumos arata “tavalita” aceasta! Eu o fac aproape la fel, doar ca blatul are si cacao. ce pofta mi s-a facut! Am pe cineva foarte drag care este incantat de prajitura asta atat de simpla, dar foarte buna si cred ca o sa profit de ocazie sa fac si eu varianta ta. Daca-ti face placere, la mine pe blog sunt cateva premii foarte frumoase, oferite de mine tuturor, deci si tie, pentru ca te admir foarte mult.

  2. Trebe so fac si eu, ce bunatate

  3. Maine vin la vizita saptamanala. Sa-mi pasterzi si mie o bucatica. Pleeeeaaaaaseeee!

  4. Miha arata de nota 10. O sa o fac si eu cred ca merita.Iti urez o zi frumoasa in continuare.

  5. Nici nu mai discut trebuie sa o execut cat de curand,arata demential,am si salvat reteta!pupik!

  6. carmen says:

    grozava reteta.sigur o incerc si eu

  7. daniel says:

    e fffffffffffffffffffffffff buna am facuto si eu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Mod de preparare Prajitura Duo cu crema de mascarpone: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. […]

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va […]

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]