Rulada cu ciocolata

de Miha
947 vizualizări
Rulada cu crema de ciocolata

Reteta Rulada cu ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca

Mod de preparare Rulada cu ciocolata:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.

Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15 minute.

Cand este gata, se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed. Lasam „sa se abureasca” 2 minute, apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita: marmelada, dulceata, crema de ciocolata, Nutella…

Dupa ce-am rulat din nou, acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.

De obicei, eu folosesc o crema de ciocolata, pe care o prepar in timp ce blatul este la cuptor:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca. Se pot adauga si diferite arome (vanilie, rom sau lichior/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.

Lasam o lingura din aceasta crema deoparte, punem intr-un sprit si „pictam” rulada, in functie de imaginatie sau „imbracam” rulada in ciocolata

Rulada cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Daniela 22 ianuarie 2009 - 12:34

Mamma mia ce bine arata rulada. Pot sa servesc o feliuta de la tine, pina voi face eu ?

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2009 - 12:38

Numai o feliuta? Esti modesta sau doar vrei sa testez,sa vezi daca e buna? :))

Răspuns
Daniela 22 ianuarie 2009 - 13:13

Sint modesta… hi, hi… Tin la dieta, nu te-ai prins ?

Răspuns
Noros Cecer 22 ianuarie 2009 - 14:38

Waw! Super rulada. a mea a iesit parca mai putin pufoasa. Cred ca tava era mai mare si a crescut mult mai putin aluatul. Eu o prefer de departe unsa cu dulceata acrisoara, cum e cea de gutui, de exemplu.

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2009 - 15:19

Ma gandeam sa o fac si eu data viitoare cu gem/dulceata,dar n-am de gutui,doar de prune. Cred ca o fi bun si ala…

Răspuns
Noros Cecer 22 ianuarie 2009 - 16:49

Am pus poza pe blogul meu. 😉

Răspuns
ellis 22 ianuarie 2009 - 17:44

farte buuun….mai aes ca e cu cioco…
varianta asta o mai umpleam cu crema de vanilie, iar la mijloc puneam banana!

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2009 - 17:54

Ellis,spune tot…Ce fel de crema de vanilie?

Răspuns
ellis 22 ianuarie 2009 - 20:22

clasica, Miha, unt , lapte, faina, zahar vanilinat si un galbenus…sau nu, ca merge si fara;

Răspuns
Anastasia 6 iulie 2009 - 13:46

Miha, i-mi curge saliva pe tastiera 😀

Răspuns
Miha 6 iulie 2009 - 14:43

Anastasia,daca stau bine sa ma gandesc cred ca si eu poftesc la o rulada cu multa ciocolata! :))

Pup!

Răspuns
Anonymous 20 martie 2011 - 4:50

e de belea rulada asta

Răspuns
Miha 20 martie 2011 - 12:44

Belea de buna. :)))

Răspuns
flori 1 februarie 2015 - 16:45

iese pufos blatul si fara praf de copt?

Răspuns
Miha 1 februarie 2015 - 18:10

Iese si fara praf de copt, daca albusurile sunt batute bine si corect. Daca doresti si daca vrei sa fii sigura de reusita poti adauga si putin praf de copt (un varf de lingurita) 😉

Răspuns
flori 2 februarie 2015 - 16:37

multumesc pentru raspunsuri/ delicioase retetele tale!

Răspuns
Miha 2 februarie 2015 - 16:41

Cu drag >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns