Aperitive / Retete culinare

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Ingrediente

  • 300 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 300-400 g faina (in functie de cat e de uscata branza)
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • 1 lingurita seminte chimen

Mod de preparare

Mod de preparare Saratele cu branza:

Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul.

In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa presarata cu putina faina si se taie in formele dorite.

Saratelele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , ,

2 Comments

  1. Megelea Maria says:

    ├Äntr-adev─âr foarte bune. Eu le-am facut cu telemea de oaie,ca tot o aveam acasa. ­čÖé

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]