Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ciocolata

Ciocolatos pana la ultima firimitura. :)) Asa cum ii sade bine unui tort aniversar pentru sotul meu drag 🙂

Tort de ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 150 g ciocolata amaruie
  • * 200 g unt
  • * 150 g zahar
  • * 5 oua
  • * 200 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * 3 linguri cacao
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 250 g ciocolata amaruie
  • * 250 g mascarpone
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 2 linguri lichior de migdale
  • * Glazura:
  • * 100 g ciocolata cu lapte
  • * 100 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Tort cu ciocolata:

Blat:

Untul moale se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic (sau la microunde) si galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar si un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Se toarna compozitia intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de cca 40-50 de minute, depinde de cuptor.

Crema:

Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Se lasa la racit, apoi se pune mascarponele si se mixeaza pana la omogenizare. La sfarsit se pune si lichiorul de migdale. Se da la rece pana este gata blatul.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Cand a ajuns in punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se da deoparte si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 2 parti. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, se pune primul blat, crema de ciocolata si se acopera cu cel de-al doilea blat. Se acopera totul cu folie si se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se rastoarna tortul pe platou, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Tort de ciocolata si mascarpone

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. La multi ani!

  2. Vaya torta te has marcado, se ve muy esponjosa y cremosa. SAludos

  3. Y felicidades a tu marido. Saludos

  4. Ce-mi place tortul asta!
    Poate-l voi alege pentru Sf. Alexandru.

  5. La multi ani sanatosi!
    Inca o delicatesa apetisanta a la Miha! Bravo!

  6. La multi ani!Sa-ti traiasca,sa fie sanatos!Minunat tortul!

  7. O ce minunat tort!M-ai terminat cu el!E grozav,ca totdeauna!Perfect!
    E ziua ta?
    La multi ani!

  8. Multumesc tare mult tuturor pentru urari si aprecieri! Va imbratisez cu drag!

    Mariana, a fost ziua sotului. Va fi si a mea. In curand. ;))

  9. Foarte ciocolatos tortul, La multi ani sotului!

  10. yuuumm, i loved your chocolate cake, that thick layer of filling looks sooo inviting!
    thanks for sharing .

  11. La multi ani sotului,multa sanatate si fericire alaturi de harnicuta lui…Miha ai facut un tort de nota 10 asa cum faci tu de obicei,un ciocolatos tare apetisant si delicios.

  12. Mmmmmm as vrea si eu o bucatica ….La multi ani! pentru sotul tau

  13. miha, daca vrei sa facem un schimb de link te rog lasa-mi un comentariu pe blog pe retete-bune.net
    Multumesc.

  14. Sa va fiti unul altuia dulceata vietii si asa multi ani cati sufletul are nevoie ca sa poata intra in ,,cofetaria Lui Dumnezeu„(pr Paisie Aghioritul), sa-i traiti sanatosi, voiosi si dragastosi.Pam-Pam!

  15. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

  16. MIHAELA, LA MULTI ANI TIE, CA ASTAZI E ZIUA TA DE NASTERE!!! SA FII SANATOASA SI VOIOASA, ASA CUM TE STIM ZI DE ZI , SA FII IUBITA SI FERICITA, IMPLINITA ALATURI DE CEI DRAGI SUFLETULUI TAU. LA MULTI ANI DIN SUFLET, SI SA NE BUCURI MEREU CU RECETE GUSTOASE SI FOARTE DULCI… tu esti cea mai… cea mai…
    http://www.youtube.com/watch?v=rkmLTHSeo7w&feature=related
    TOATE FLORILE DIN LUME LA PICIOARELE TALE . Cu drag, Anisoara

  17. mirescu gabriela says:

    am incercat sa fac tortul tau de ziua fetitei mele,dar nu mi-a reusit,blatul a iesit foarte tare si crapacios,si nu l-am insiropat ca nu scrie de asta in reteta. Al tau,in poza arata perfect i-mi pare rau ca nu a iesit si al meu.

  18. Gabriela, ce pot sa spun mai mult decat ca imi pare rau ca nu ti-a iesit?

    Nu pot sa-mi dau seama de ce ti-a iesit blatul tare, probabil ca a stat prea mult la cuptor. Am scris si aici, am scris si in alte retete, timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia, fiecare isi cunoaste cuptorul de acasa si stie ce poate.

    Insiropatul este, iarasi o spun, o optiune personala. Eu foarte rar insiropez blaturile, pentru ca asa ne plac. Dar daca voua (sau oricui altcuiva ii plac mai insiropate) nu e efectiv nici o problema. Cu atat mai mult cu cat blatul tau a iesit uscat. Daca il insiropai mai remediai din defecte.

    As prefera ca atunci cand exista o nelamurire cat de mica in privinta unei retete, sa fiu intrebata. Intotdeauna voi raspunde cu placere si impreuna vom incerca sa gasim o solutie ca totul sa iasa cat mai aproape de foarte bine. 🙂

    Iti doresc o zi frumoasa si imi pare rau!

  19. Anonymous says:

    saptamana viitoare e ziua piciului meu-face 9 ani.si l-am intrebat ce tort vrea.mi-a zis sa fie surpriza.si eu l-am intrebat:orice,dar ciocolata sa aiba nu???
    asa ca asta e perfect.dar da-mi un sfat.exista multe marci de mascarpone-n-am folosit niciodata-si unele cica n-ar fi asa de bune.tu de care folosesti?te pu cu mult drag,mariana.si inca odata felicitari maxime.

  20. Buna Mariana.

    Pana nu demult folosesm mascarpone romanesc, de la Prodlacta. Acum am descoperit unul foarte bun (si ieftin! ) la Lidl si numai de ala cumpar.

    Sunt in asentimentul baiatului tau, orice numai cu ciocolata sa fie! :)))

  21. merstorf monlca says:

    dn-a mihaela imi place foarte mult tot ce faceti pt noi si eu sunt pasionata de torturi si prajituri dar stau cam prost cu ornatu si mai sunt si pasionata de retete de tot ce inseamna retete si de prajituri,torturi si nu numai..felicitari pt tot ce at-i publicat.va doresc putere de munca pe mai departe..as dori sa iau legatura cu dvs.prin telefon daca se poate si doriti si dvs,ast ras. multumesc.cu mult drag monica…..

    • Multumesc Monica. Ma bucur ca impartasim aceeasi pasiune. 😉

      Imi poti scrie pe mail (miha278@gmail.com), voi incerca sa-ti raspund cat de repede si bine pot. 🙂

  22. Pingback: 11 anni insieme!

  23. mihaela says:

    tort foarte bun.il incerc de ziua mea

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]