Fursecuri / Retete de prajituri

Alcazare

Alcazare

6 albusuri batute
200 g zahar
250 g nuca macinata
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam esenta de vanilie si zaharul putin cate putin. Mixam pana spuma devine tare si lucioasa. Adaugam nuca macinata fin si amestecam usor cu o spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh (sau intr-o punga taiata la un capat) si formam rondele mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajiturelele incep sa-si schimbe culoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Prajiturelele se fac mici, de cca 2-3 cm, cat sa poata fi mancata dintr-o singura miscare. :))) Eu nu am tava mare de aragaz si le-am facut mai mari, altfel riscam sa se lase bezeaua. Ca sunt mari, ca sunt mici, sunt la fel de delicioase, nu va faceti probleme ca nu se vor manca. :)))

Pentru crema:

6 galbenusuri
6 linguri zahar
50 g cacao neagra
100 ml lapte
100 g unt

Galbenusurile se freaca pana se albesc cu zaharul. Adaugam cacaoa. Turnam laptele putin cate putin pana se omogenizeaza compozitia. Punem la fiert pe aragaz la foc mic sau pe baine-marine, pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se ia cate 1 lingura de “budinca” si se incorporeaza in untul frecat spuma. La sfarsit punem si esenta de rom dupa gust. Dam putin la rece sa se intareasca.

Prajiturelele se lipesc 2 cate 2 cu crema obtinuta, iar marginile se tavalesc prin nuca macinata. Etapa peste care eu am sarit cu nonsalanta. :)))

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. eu vreau sa le tavalesti nitel prin nuca,asa-mi mai plac!:)

  2. mmm ce bune cred ca au fost

  3. Imi lasa gura apa…inghit in sec. Trebue sa le incerc si eu, sigur sant grozave !!! da ce nu e grozav din ce gatesti tu…

  4. Angela says:

    mmm yammy….astea sunt prajiturile mele prefereata!Merci

  5. Extra, foarte gustos

  6. Mihai C. says:

    o ce bune trebuie sa fie!

  7. Maine ii fac o surpriza sotului meu si-i pregatesc Alcazare. Ale tale arata apetisant, sper ca si ale mele vor fi la fel. Iti apreciez retele si-ti impartasesc “setea” de diversitate.
    Sa fii sanatoasa!

  8. Miho, fi-ti-ar alcazarele sa-ti fie! Eu ma duc la culcare acusi si sa vezi tu, daca nu oi putea adormi!

  9. Arata super Miha!!!Am sa le fac si eu,sotul e inebunit dupa bezea,:))
    Te pup!

  10. crystyna says:

    foarte buna…:*:*:*

  11. Ma bucur ca v-au placut! ;)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Turta dulce glazurata

Turta dulce glazurata

Mod de preparare Turta dulce glazurata: Ouale si gabenusul se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare pana compozitia devine ca o crema. Untul il topim si il adaugam in compozitie. Faina o amestecam cu praful de copt si […]

Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Mod de preparare Fursecuri cu scortisoara: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare. Incercati ca atunci cand adaugati ouale […]

Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies

Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies

Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies: Untul moale, lasat pentru o vreme la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare. […]

Pricomigdale

Pricomigdale

Mod de preparare Pricomigdale: Intr-o cratita se amesteca nuca macinata, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga albusurile nebatute si un praf de sare. Se omogenizeaza, apoi se pune cratita pe foc mediu. Amestecand continuu cu o lingura de lemn pana compozitia ajunge la punctul de fierbere. Se da deoparte si […]