Fursecuri / Retete de prajituri

Alcazare

Alcazare

6 albusuri batute
200 g zahar
250 g nuca macinata
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam esenta de vanilie si zaharul putin cate putin. Mixam pana spuma devine tare si lucioasa. Adaugam nuca macinata fin si amestecam usor cu o spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh (sau intr-o punga taiata la un capat) si formam rondele mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajiturelele incep sa-si schimbe culoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Prajiturelele se fac mici, de cca 2-3 cm, cat sa poata fi mancata dintr-o singura miscare. :))) Eu nu am tava mare de aragaz si le-am facut mai mari, altfel riscam sa se lase bezeaua. Ca sunt mari, ca sunt mici, sunt la fel de delicioase, nu va faceti probleme ca nu se vor manca. :)))

Pentru crema:

6 galbenusuri
6 linguri zahar
50 g cacao neagra
100 ml lapte
100 g unt

Galbenusurile se freaca pana se albesc cu zaharul. Adaugam cacaoa. Turnam laptele putin cate putin pana se omogenizeaza compozitia. Punem la fiert pe aragaz la foc mic sau pe baine-marine, pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se ia cate 1 lingura de „budinca” si se incorporeaza in untul frecat spuma. La sfarsit punem si esenta de rom dupa gust. Dam putin la rece sa se intareasca.

Prajiturelele se lipesc 2 cate 2 cu crema obtinuta, iar marginile se tavalesc prin nuca macinata. Etapa peste care eu am sarit cu nonsalanta. :)))

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. eu vreau sa le tavalesti nitel prin nuca,asa-mi mai plac!:)

  2. mmm ce bune cred ca au fost

  3. Imi lasa gura apa…inghit in sec. Trebue sa le incerc si eu, sigur sant grozave !!! da ce nu e grozav din ce gatesti tu…

  4. Angela says:

    mmm yammy….astea sunt prajiturile mele prefereata!Merci

  5. Extra, foarte gustos

  6. Mihai C. says:

    o ce bune trebuie sa fie!

  7. Maine ii fac o surpriza sotului meu si-i pregatesc Alcazare. Ale tale arata apetisant, sper ca si ale mele vor fi la fel. Iti apreciez retele si-ti impartasesc „setea” de diversitate.
    Sa fii sanatoasa!

  8. Miho, fi-ti-ar alcazarele sa-ti fie! Eu ma duc la culcare acusi si sa vezi tu, daca nu oi putea adormi!

  9. Arata super Miha!!!Am sa le fac si eu,sotul e inebunit dupa bezea,:))
    Te pup!

  10. crystyna says:

    foarte buna…:*:*:*

  11. Ma bucur ca v-au placut! ;)

  12. Simona says:

    Buna ziua,

    Nasa mea le lipea invers, adica cu partea rotunda spre interior. Rezultau niste cilindri mititei pe care ii dadea prin nuca.
    Caut de mult reteta.

    Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Mod de preparare Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la baine marie. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana compozitia devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam ouale si un praf de sare si mixam bine. Peste compozitie cernem […]

Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Mod de preparare Paleuri cu ciocolata: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In crema de […]

Fursecuri Linzer cu gem

Fursecuri Linzer cu gem

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem: Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot […]

Fursecuri cu unt

Fursecuri cu unt

Mod de preparare Fursecuri cu unt: Untul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt. Aluatul obtinut […]