Ardei copti cu smantana

De fiecare data cand merg in piata, cand vad ardeii grasi prima mancare ce-mi vine in minte este ardei copti cu smantana. E cea mai buna mancare de vara, o mancare ce as manca-o in fiecare zi. Uneori o fac si iarna… Ce mai! De departe, e mancarea mea preferata!

Ardei copti cu smantana

Ingrediente

  • ~1 kg ardei grasi
  • 400 g smantana (cu cat mai grasa cu atat mai bine 😉 )
  • 1 lingura faina
  • 1-2 catei usturoi
  • sare si piper
  • cateva linguri lapte
loading...

Mod de preparare Ardei copti cu smantana:

Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta.

Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe foc mic, amestecand. Se tine pe foc cateva minute din momentul in care ajunge la punctul de fierbere, atat cat sa se omogenizeze sosul de smantana si sa se imbine aromele. Spre sfarsit, condimentati cu ustutoi pisat, sare si piper dupa gust.

Se servesc calzi, dar si reci sunt tare buni. 😉

Pofta buna! 😉

Ardei copti in sos de smantana cu usturoi

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Minunat si noua ne place tare , tare , doar ca eu fac din ardei capia . E buna rau cu si cu mamaliga si cu paine(daca esti silfida ca tine 🙂 )

  2. Toate ca toate dar aramjamentul pe ziar se intrece pe sine. Este , cum sa spun, punctul pe „i”.

    Am o propunere: sa mancam mamaliga cu smantana si ardeiul cu sos vinegreta si cu cartofi rosii copti in coaja . Adica fiecare lucru la locul lui ca-n Ardeal.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *