Mancaruri cu legume / Retete culinare

Ardei copti cu smantana

De fiecare data cand merg in piata, cand vad ardeii grasi prima mancare ce-mi vine in minte este ardei copti cu smantana. E cea mai buna mancare de vara, o mancare ce as manca-o in fiecare zi. Uneori o fac si iarna… Ce mai! De departe, e mancarea mea preferata!

Ardei copti cu smantana

Ingrediente

  • ~1 kg ardei grasi
  • 400 g smantana (cu cat mai grasa cu atat mai bine 😉 )
  • 1 lingura faina
  • 1-2 catei usturoi
  • sare si piper
  • cateva linguri lapte
loading...

Mod de preparare Ardei copti cu smantana:

Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta.

Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe foc mic, amestecand. Se tine pe foc cateva minute din momentul in care ajunge la punctul de fierbere, atat cat sa se omogenizeze sosul de smantana si sa se imbine aromele. Spre sfarsit, condimentati cu ustutoi pisat, sare si piper dupa gust.

Se servesc calzi, dar si reci sunt tare buni. 😉

Pofta buna! 😉

Ardei copti in sos de smantana cu usturoi

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Diana says:

    Minunat si noua ne place tare , tare , doar ca eu fac din ardei capia . E buna rau cu si cu mamaliga si cu paine(daca esti silfida ca tine 🙂 )

  2. un crestin says:

    Toate ca toate dar aramjamentul pe ziar se intrece pe sine. Este , cum sa spun, punctul pe „i”.

    Am o propunere: sa mancam mamaliga cu smantana si ardeiul cu sos vinegreta si cu cartofi rosii copti in coaja . Adica fiecare lucru la locul lui ca-n Ardeal.

  3. Interesanta retete! 😉

  4. maria says:

    Foarte gustos!cu capia și mămăligă….a ieșit superrrr!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]