Inghetata

Banana Split

loading...

* 1 banana
* 3-4 buline inghetata de caramel
* frisca

* Sos de ciocolata

* 2 linguri cacao
* 1 lingura zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa


Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se „desface” cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Inghetata se pune pe platou. Banana se curata de coaja si cu un cutit bine ascutit se taie in 2 pe lungime, dupa care se pune de-o parte si de alta a bulinelor de inghetata.

Se acopera cu frisca din belsug si se stropeste cu sos de ciocolata, tot din belsug. :))

Sosul de ciocolata ce va ramane se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic si se va folosi si la alte deserturi delicioase

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Maravilloso un banana split. Delicioso. Saludos

  2. yuuummm anything with icecream tastes good! I love banana splits.

  3. Anonymous says:

    mai simplu si mai rapid: un tub de frisca rama, o banana si sos de ciocolata la tub.:)))))))))) tai banana in doua pe stanga o parte si pe dreapta o parte. poti sa pui in mijloc decorul de frisca. sau cum vrei tu. deasupra se pune cioco…leckerrr. poti decora um vrei tu. cu fructe de padure,caramel,cioco,etc. noi facem la restaurant in wiena toate modelele de banana split. pofta mare romaniaaaaaaa

  4. Si cu inghetata, nu?

    N-am folosit niciodata frisca la tub si nici sos de ciocolata la tub… O fi bun? :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]