Dulciuri

Bezele

loading...
Bezele

* 4 albusuri
* 250 g zahar
* esenta de vanilie

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, care face „turturi” in momentul in care scoatem paleta mixerului.

In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza gramajoare de albus luate cu lingurita sau spritate si se da la cuptor la foc foarte mic ( eu am pus la foc mic cu usa cuptorului deschisa) , ca sa se intareasca si sa se usuce incetul cu incetul.

Cand sunt gata se desprind de pe hartie. Se pot lipi doua cate doua cu crema. Eu n-am mai apucat. :))

Tags:
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Unos merengue estupendos. Saludos

  2. Saludo Jose Manuel. 🙂

  3. ce frumoase ti-au iesit!ale mele nu erau asa frumoase…dar s-au mancat!

  4. Pingback: Chec din albusuri cu nuca de cocos

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]