Dulciuri

Bomboane cu cocos si cacao

Am avut de facut un tort. Si blatul meu, desi frumos crescut a iesit cocosat :)) L-am indreptat corespunzator, iar cu felia rezultata am facut aceste bomboane de care piticii mei au fost foarte incantati. Nu e chiar o reteta ceea ce va propun eu azi, dar cu siguranta este o idee salvatoare pentru atunci cand un blat de tort sau de prajitura nu iese tocmai asa cum va asteptati.

bomboane cu cocos si cacao

Ingrediente

  • 1 felie blat de tort cu ciocolata (diametru de 26 cm)
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 100 g ciocolata amaruie
  • nuca de cocos si cacao pentru decor
loading...

Mod de preparare Bomboane cu cocos si cacao:

Felia de blat de tort o faramitam bine cu mana intr-un castron.

Ciocolata rupta bucatele peste care am turnat laptele condensat indulcit o topim la foc mic, avand grija sa nu fiarba. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Turnam crema de ciocolata peste blatul faramitat si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena ce poate fi modelata. Rupem bucati cu mana si modelam bilute de marimea dorita, pe care le tavalim apoi prin nuca de cocos si/sau cacao.

Se dau la frigider pentru 1 ora, apoi se pot servi.

bomboane cu cocos si cacao

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Stii ce i-am spus sotului meu adineauri???
    „O ador pe Miha Simiuc!”
    (Fara sa-i arat, fara sa-i spun ce m-a facut sa gandesc asa!)

    Te pup, draga Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. Ce frumoase-s. Vreau si io, o farfurie plina, sa ma satur 😀

  3. ely says:

    super reteta ai retete ff bune succes in continuare cu drag ely

  4. Minunate bombonele!Hristos a înviat!Sarbatori Fericite!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]