Dulciuri

Bomboane de ciocolata

Reteta Bomboane de ciocolata

Bomeboane de ciocolata de casa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 foaie de napolitana
  • 2 cani lapte praf
loading...

Mod de preparare Bomboane de ciocolata:

Foaia de napolitana o maruntim la robot. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi cacaoa, laptele praf si napolitana.

Cu mana inmuiata in unt formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos, din abundenta. Sau prin napolitana maruntita…

Un desert foarte simplu de facut, dar de mare efect… ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. vreau si eu una,cu cocos de se poate!perfecte au iesit!

  2. Mai ai cu cocos? Arata superb

  3. Sunt absolut superbe, dar cele cu cocos, fiecare cu gustul sau.

  4. Incerc sa tin pasul cu tine , draga mea. Gatesc ce ne propui, ne lingem pe degete la final si revenim.Multumesc.

  5. Alison,multumesc!

    Dupa 3 zile de vacanta iti dai seama ca nu mai am nici macar un fir de cocos :))…

  6. Vicky,si mie tot alea cu cocos mi-au placut. ­čśë Multumesc! Pup!

  7. Geanina,multumesc!
    Ma bucur nespus ca va plac retetele mele…Ma voi stradui sa fie si mai bune de atat! ­čśë

  8. Pingback: Cupcakes cu oite

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]