Dulciuri

Bomboane Raffaello (2)

Aceste bomboane Raffaello se fac atat de simplu si rapid incat am putea face in fiecare zi cate o portie! :))))

Raffaello de casa

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 200 g nuca de cocos
  • * 200 g lapte praf
  • * 200 g zahar
  • * zeama de la o jumatate de lamaie
  • * alune pentru interior
loading...

Mod de preparare Bomboane Raffaello:

Untul si zaharul se pun intr-un vas pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se da deoparte, se adauga 150 g nuca de cocos, laptele praf si zeama de lamaie.

Dupa racire se fac bilute din compozitie, se pune cate o aluna in mijloc si se tavalesc prin restul de nuca de cocos.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. imi plac teribil bomboanele astea,
    multam pentru reteta!

  2. Care dintre retete ti-a placut mai mult?
    Multumesc!

  3. Lavinia, mi-au placut amandoua.
    Imi plac foarte mult aceste bomboane, si cele cumparate si cele facute in casa in orice varianta ar fi facute.

  4. Anonymous says:

    imni plac f.mult mi se par usor de facut,nu sunt nici asa scumpe.sunt de efect ,merita sa le fac si eu .Multumesc f. mult!cu drag Ileana.

  5. Ileana, sunt foarte usor de facut, asa este. Sper sa-ti placa.

  6. denisa says:

    si daca nu bag aluna in interior are ceva?
    ca nu-mi place cu alune.

  7. Pingback: Rafaelo kuglice | CookingwithZokie

  8. Pingback: Lady’s Cake

  9. Pingback: Tort cu crema de ciocolata alba

  10. Ana says:

    Din pacate, am fost dezamagita de aceasta reteta. Cantitatea de unt este prea mare si bomboanele au iesit foarte grase. Pe langa asta, mi s-au parut si exagerat de dulci.
    Am incercat mai multe retete de pe acest site si am fost multumita, dar aceasta are un minus din partea mea.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]