Briose cu cacao si ciocolata alba

Desi copiii mei mananca SI fructe, nu sunt genul acela de copii pe care o sa-i vezi iesind la joaca cu un mar intr-o mana si o banana in cealalta :))) sau sa accepte fructe pentru gustarea de la scoala. Pe de alta parte ma bucur ca nu sunt nici dintre aceia care au bani de buzunar si-si cumpara snack-uri, chipsuri si ce-o mai fi pe acolo pe la magazinul scolii. Asa ca, ma stradui sa le fac acasa cate ceva numai bun de pus la pachetel 😉

Astazi va aduc si voua reteta de briose cu cacao si ciocolata alba, poate v-o fi de folos candva 😉

Briose (muffins) cu cacao si ciocolata alba

 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf copt (10 grame)
  • esenta de vanilie
  • ~75 g ciocolata alba tocata
  • miez de nuca
loading...

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba:

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se mixeaza totul foarte bine. La sfarsit incorporam ciocolata alba tocata.

Compozitia se repartizeaza in formele de briose si se presara cu bucatele de miez de nuca. Se da la cuptor la foc mediu ( 150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute, pana briosele trec testul cu scobitoarea.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *