Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu cacao si ciocolata alba

Desi copiii mei mananca SI fructe, nu sunt genul acela de copii pe care o sa-i vezi iesind la joaca cu un mar intr-o mana si o banana in cealalta :))) sau sa accepte fructe pentru gustarea de la scoala. Pe de alta parte ma bucur ca nu sunt nici dintre aceia care au bani de buzunar si-si cumpara snack-uri, chipsuri si ce-o mai fi pe acolo pe la magazinul scolii. Asa ca, ma stradui sa le fac acasa cate ceva numai bun de pus la pachetel ­čśë

Astazi va aduc si voua reteta de briose cu cacao si ciocolata alba, poate v-o fi de folos candva ­čśë

Briose (muffins) cu cacao si ciocolata alba

 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf copt (10 grame)
  • esenta de vanilie
  • ~75 g ciocolata alba tocata
  • miez de nuca

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba:

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se mixeaza totul foarte bine. La sfarsit incorporam ciocolata alba tocata.

Compozitia se repartizeaza in formele de briose si se presara cu bucatele de miez de nuca. Se da la cuptor la foc mediu ( 150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute, pana briosele trec testul cu scobitoarea.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Reteta binevenita.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]

Briose cu nasturei de ciocolata

Briose cu nasturei de ciocolata

Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata: Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se […]