Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu nasturei de ciocolata

Briose cu nasturei de ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf copt (10 grame)
  • 1 plic coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • ~100 g nasturei de ciocolata (sau ciocolata tocata)

ciocolata fara zahar

Mod de preparare

Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata:

Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza totul foarte bine. La sfarsit incorporam ciocolata.

Compozitia se repartizeaza in formele de briose (sau in tava de chec tapetata cu hartie de copt) . Se da la cuptor la foc mediu ( 150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute, pana briosele sunt rumene si trec testul cu scobitoarea.

Briose cu ciocolata

Pofta buna! ­čśë

Muffins cu ciocolata

Sursa de inspiratie

Tags: , , , ,

2 Comments

  1. Nati says:

    Wow, cum ti s-au expandat la copt! Trebuie sa incerc si eu reteta!

  2. chiar astazi am facut si eu briose cu ciocolata si au iesit tare bune. ­čśÇ
    pupici!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]