Dulciuri

Budinca de caramel

Budinca e un desert foarte usor de facut. Se pot face combinatii fel de fel, dupa preferinta fiecaruia. In orice varianta o faceti veti obtine un desert delicios si fara E-uri. 🙂

Chiar daca e un desert usor de facut eu nu l-am facut niciodata pana acum. Am avut nevoie de pozele ametitoare ale Mayei ca sa ma decid sa-l fac. :)))

Budinca

Ingrediente

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 25 g amidon
loading...

Mod de preparare Budinca de caramel:

Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu. Sau maroniu, daca va place gustul mai intens de caramel. Atentie insa sa nu se arda foarte tare, pentru ca va deveni amar.

Laptele se infierbanta si se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il „desfacem” cu putin lapte cu caramel, apoi il turnam in vasul cu lapte si caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se lasa sa se racoreasca putin, se toarna in cupe si se lasa la racit.

Desert rapid cu caramel

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Superba budinca si prezentare !!!!!

  2. Miha,ma bucur ca ti-a placut.Tu vorbesti de poze?
    Luminoase si colorate,superbe imaginile tale! :*

  3. bai Miha si eu saptamana asta am facut deja de doua ori o dat cu ciocolata si a doua in straturi cu ciocolata si vanilie ,acum urmeaza si asta de caramel ….arata excelent la tine….o zi minunata!!!

  4. caramel super! simplu si gustos!

  5. Super faina reteta, simplu si bun! abia astept sa o fac si eu 🙂 Multumesc si weekend minunat iti doresc!

  6. Fantastica. Saludos

  7. Trebuie sa incerc si eu budinca asta…boabele de cafea sunt reale sau de cioco? Se rontaie pana la ultima, nuu? :*

  8. Pingback: Tort cu budinca de caramel si ciocolata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]