Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Bulete de cartofi cu cascaval

Pentru azi am pregatit niste bulete de cartofi cu cascaval, crocante si foarte gustoase. Se pot servi ca atare sau ca garnitura la o friptura rumena si suculenta. :)

4 cartofi medii
50 g unt
100 g cascaval
1 ou
cateva linguri faina
sare si piper
un praf de nucsoara

pesmet si ulei pentru prajit

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Ii punem intr-un castron si ii pasam ca pentru piure. Adaugam apoi untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si nucsoara, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.

Formam bilute din compozitie, cu mana umezita. Le tavalim prin pesmet din abundenta, apoi le prajim in baie de ulei, pana se auresc.

Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de bune.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. hihihi, de cand zic ca incerc.
    Ce fain arata!

  2. Bune tare.Vreau si eu (sa-mi fac nu-i asa?)Te pup!

  3. Ce bine arataaaa, perfect rotunde si rumenite!

  4. super faine au iesit,mi-ai facut pofta……………..trebuie sa le incerc,pupici

  5. Nu stiu daca ai pe blog ceva sa nu-mi placa.Trebuie sa-ncerc,te pup!

  6. Ce fain arata! Perfecte!
    Pupici!

  7. Au iesit perfecte!!! Tare bune sunt! Pup!

  8. Mai mult ca perfecte si tare bune! Pupicei!

  9. Miha,iubito cu ce le-ai masurat?Stai,cred ca vad una mai mare cu un mm!Te pup!

  10. Super arata !!! iau si eu una… sunt multe si nu se observa nu? pupici

  11. Multumesc fetelor de aprecieri! Va pup cu drag pe toate! :*

  12. Ele sunt rotunde cu adevărat bun, masticabile
    Voi souhiate o zi frumoasă
    Valerie.

  13. Rotunde si frumoase! Perfecte! Te pup

  14. madicuisine says:

    ce bine arata rotofeiele…..
    O sa fac si eu…

  15. Super, mai ales ca va fi deajuns pt 2 persoane!

  16. Miha oul cum al punem batut?Ms…..

  17. Claudia, nu…Se amesteca pur si simplu cu cartofii fierti si restul ingredientelor.

  18. ok….msssssss

  19. A fost prima data cand am facut Buletele…primele s-au imprastiat prin caunel, pe celelalte le-am mai “cosmetizat” cu inca un galbenus si niste faina, iar in final au fost suuuuper…si apreciate alaturi de chiftelutele crocante de la cuptor.
    Multumim Miha…m-a inspirat blogul tau plin de delicii.
    SARBATORI FERICITE!

  20. Gabriela, Craciun fericit in continuare alaturi de cei dragi tie! :*

  21. Buna! Am si eu o intrebare: din cantitatea mentionata de tine cam cate bulete ies? Am musafiri weekendul urmator si ma bate gandul sa incerc sa fac :) Multumesc!

  22. Sorina, nu mai stiu exact cate ies, cred ca vreo 15. Depinde si de marimea pe care le-o dai, le poti face mai mici sau mai mari. Mai mici sunt mai dragute. :)

  23. Anonymous says:

    Sunt mortale, tocmai le-am dezgustat! Mi-au iesit vreo 23 de bucati!

  24. Ce ma bucur! Sa le papati sanatosi! :*

  25. Anonymous says:

    Arata super , voi incerca si eu sigur si la gust sunt buni

  26. Multumesc!
    Sper sa-ti placa! :)

  27. Anonymous says:

    Ce minunat arata! Am sa fac si eu astazi!

  28. Pingback: Vafe de cartofi cu cascaval

  29. arata super bine, o bunatate, o sa fac si eu!:X

  30. deny says:

    imi palc foarte mult

  31. cristina says:

    am incercat reteta. sunt foarte buni. multumim

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Branza feta marinata

Branza feta marinata

Mod de preparare Branza feta marinata: Branza feta se taie cubulete, apoi se aseaza in straturi intr-un borcan. Printre straturi punem cateii de usturoi si restul condimentelor. La sfarsit umplem borcanul cu ulei de masline. Punem capacul, apoi agitam usor borcanul si dam la frigider. Dupa vreo 2 zile este […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]

Rulouri cu usturoi si parmezan

Rulouri cu usturoi si parmezan

Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam […]

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Mod de preparare Tarta cu dovlecei si branza de capra: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie […]