Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Bulete de cartofi cu cascaval

Bulete de cartofi cu cascaval

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • cateva linguri faina
  • sare si piper
  • un praf de nucsoara
  • pesmet si ulei pentru prajit

Mod de preparare

Mod de preparare Bulete de cartofi cu cascaval:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Ii punem intr-un castron si ii pasam ca pentru piure. Adaugam apoi untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si nucsoara, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.

Formam bilute din compozitie, cu mana umezita. Le tavalim prin pesmet din abundenta, apoi le prajim in baie de ulei, pana se auresc.

Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de bune.

Bulete de cartofi cu branza

Tags: , , , , ,

36 Comments

  1. hihihi, de cand zic ca incerc.
    Ce fain arata!

  2. Bune tare.Vreau si eu (sa-mi fac nu-i asa?)Te pup!

  3. Ce bine arataaaa, perfect rotunde si rumenite!

  4. super faine au iesit,mi-ai facut pofta……………..trebuie sa le incerc,pupici

  5. Nu stiu daca ai pe blog ceva sa nu-mi placa.Trebuie sa-ncerc,te pup!

  6. Ce fain arata! Perfecte!
    Pupici!

  7. Au iesit perfecte!!! Tare bune sunt! Pup!

  8. Mai mult ca perfecte si tare bune! Pupicei!

  9. Miha,iubito cu ce le-ai masurat?Stai,cred ca vad una mai mare cu un mm!Te pup!

  10. Super arata !!! iau si eu una… sunt multe si nu se observa nu? pupici

  11. Multumesc fetelor de aprecieri! Va pup cu drag pe toate! :*

  12. Ele sunt rotunde cu adevărat bun, masticabile
    Voi souhiate o zi frumoasă
    Valerie.

  13. Rotunde si frumoase! Perfecte! Te pup

  14. madicuisine says:

    ce bine arata rotofeiele…..
    O sa fac si eu…

  15. Super, mai ales ca va fi deajuns pt 2 persoane!

  16. Miha oul cum al punem batut?Ms…..

  17. Claudia, nu…Se amesteca pur si simplu cu cartofii fierti si restul ingredientelor.

  18. ok….msssssss

  19. A fost prima data cand am facut Buletele…primele s-au imprastiat prin caunel, pe celelalte le-am mai „cosmetizat” cu inca un galbenus si niste faina, iar in final au fost suuuuper…si apreciate alaturi de chiftelutele crocante de la cuptor.
    Multumim Miha…m-a inspirat blogul tau plin de delicii.
    SARBATORI FERICITE!

  20. Gabriela, Craciun fericit in continuare alaturi de cei dragi tie! :*

  21. Buna! Am si eu o intrebare: din cantitatea mentionata de tine cam cate bulete ies? Am musafiri weekendul urmator si ma bate gandul sa incerc sa fac 🙂 Multumesc!

  22. Sorina, nu mai stiu exact cate ies, cred ca vreo 15. Depinde si de marimea pe care le-o dai, le poti face mai mici sau mai mari. Mai mici sunt mai dragute. 🙂

  23. Anonymous says:

    Sunt mortale, tocmai le-am dezgustat! Mi-au iesit vreo 23 de bucati!

  24. Ce ma bucur! Sa le papati sanatosi! :*

  25. Anonymous says:

    Arata super , voi incerca si eu sigur si la gust sunt buni

  26. Multumesc!
    Sper sa-ti placa! 🙂

  27. Anonymous says:

    Ce minunat arata! Am sa fac si eu astazi!

  28. Pingback: Vafe de cartofi cu cascaval

  29. arata super bine, o bunatate, o sa fac si eu!:X

  30. deny says:

    imi palc foarte mult

  31. cristina says:

    am incercat reteta. sunt foarte buni. multumim

  32. AnnA says:

    Se poate pune si margarina in loc de unt ?:d Mss :*

  33. Ina says:

    Buna!as vrea sa stiu daca fara cascaval iese bune .Mersi mult

    • Nu stiu sa-ti spun pentru ca nu am facut niciodata fara cascaval. Rau n-ar avea de ce sa fie, dar stii cum e… chestie de gusturi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]