Bulete de cartofi cu cascaval

Pentru azi am pregatit niste bulete de cartofi cu cascaval, crocante si foarte gustoase. Se pot servi ca atare sau ca garnitura la o friptura rumena si suculenta 🙂

Bulete de cartofi

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • cateva linguri faina
  • sare si piper
  • un praf de nucsoara
  • pesmet si ulei pentru prajit
loading...

Mod de preparare Bulete de cartofi cu cascaval:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Ii punem intr-un castron si ii pasam ca pentru piure. Adaugam apoi untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si nucsoara, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.

Formam bilute din compozitie, cu mana umezita. Le tavalim prin pesmet din abundenta, apoi le prajim in baie de ulei, pana se auresc.

Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de bune.

Bulete de cartofi cu branza

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. A fost prima data cand am facut Buletele…primele s-au imprastiat prin caunel, pe celelalte le-am mai „cosmetizat” cu inca un galbenus si niste faina, iar in final au fost suuuuper…si apreciate alaturi de chiftelutele crocante de la cuptor.
    Multumim Miha…m-a inspirat blogul tau plin de delicii.
    SARBATORI FERICITE!

  2. Buna! Am si eu o intrebare: din cantitatea mentionata de tine cam cate bulete ies? Am musafiri weekendul urmator si ma bate gandul sa incerc sa fac 🙂 Multumesc!

  3. Sorina, nu mai stiu exact cate ies, cred ca vreo 15. Depinde si de marimea pe care le-o dai, le poti face mai mici sau mai mari. Mai mici sunt mai dragute. 🙂

    1. Nu stiu sa-ti spun pentru ca nu am facut niciodata fara cascaval. Rau n-ar avea de ce sa fie, dar stii cum e… chestie de gusturi.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *