Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Bulgarasi de cartofi cu branza

loading...

Avem nevoie de:

* 3 cartofi
* 50 g telemea
* 50 g cascaval
* 50 g unt
* 1 ou
* 1 lingura patrunjel uscat
* sare si piper
* 2 linguri susan
* 50 g pesmet


Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare.

Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase,

oul si patrunjelul.

Potrivim gustul de sare si piper.

Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom tavali bulgarsii din cartifi, formati cu mainile umede.

Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin deasupra.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha:ce bine arata!e o alternativa la una din zile!
    Arata parca desprinsi dintr-o poveste!
    O seara buna!

  2. super bun! multumesc mult!

  3. Si bulgarasii astia arata super. Si mi se pare grozav ca sunt la cuptor..mult mai bine decat prajeala!
    Am sa incerc si eu.

  4. Anonymous says:

    te urmaresc de mai multa vreme, ma innebuneste vizual, olfactiv si papilo-gustativ ceea ce vad aici la tine! m-ai facut sa-mi doresc sa fi avut si eu o afectiune nativa pentru gastronomie…
    te felicit si iti doresc sanatate pentru a ne mai bucura si inspira asa cum ai facut-o pana acum! (ilda, calarasi)

  5. Multumesc mult! Ma bucur nespus ca pot fi de ajutor. Sarbatori fericite si imbelsugate.

  6. gumi says:

    buna, am facut si eu bulgarasii de cartofi….dar…problem…..s-au intins si au iesit ca niste turtite…ai vreun secret sa iasa asa rotunjori?
    multumesc:)

  7. Gumi, nu am nici un fel de secret. Tot ce stiu impart aici cu voi. 🙂
    Cartofii ar trebui sa fie dintr-un soi mai fainos, iar bulgarasii sa fie bine tavaliti prin pesmet inainte de-ai baga la cuptor.

  8. Anonymous says:

    Arata excelent sper si gustul. Am sa fac si eu aceste minunatii de galuste.Sunt ” elegante”.Sa ne dati tot asa retete minunate si repede de facut, ma refer si la pret convenabil. Va multumesc. Maria

  9. Maria, cu drag oricand…
    Multumesc frumos de aprecieri si ganduri bune. 🙂

  10. Anonymous says:

    As vrea sa-i fac pentru o petrecere. Crezi ca pot fi mancati si a doua zi, reincalziti? Sunt la fel de buni?
    Multumesc
    Anca

  11. Anca, se pot reincalzi sau se pot servi si reci. 😉

  12. Pingback: Retete de Craciun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]