Paste / Retete culinare

Cannelloni cu branza si spanac

Reteta de cannelloni pe care v-o propun astazi nu este cu mult diferita fata de cea cu ierburi aromatice, doar ca de aceasta data am folosit spanac si o alta combinatie de branzeturi. In concluzie, in orice varianta ati face reteta de cannelloni va fi delicioasa si va disparea repede din farfurie 😉

cannelloni cu branza si spanac

reteta de cannelloni

Ingrediente

  • 12 tuburi de cannelloni
  • Pentru umplutura:
  • 200 g ricotta
  • 100 g telemea
  • 100 g mascarpone
  • 100 g branza de vaci proaspata
  • 1 ou
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • fulgi de usturoi uscat
  • cateva fire de marar
  • spanac
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • 100 g cascaval
loading...

Mod de preparare Cannelloni cu branza si spanac:

Intr-un castron amestecam ricotta cu branza telemea sfaramata cu furculita, branza de vaci si mascarpone. Adaugam oul, mararul, spanacul tocat si condimente dupa gust.

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras, omogenizam si lasam la racit.

Crema de branza o punem intr-un posh si umplem tuburile de cannelloni.

Asezam pastele umplute in vasul bine uns cu unt si turnam uniform deasupra sosul cu cascaval. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Pofta buna! 😉

reteta de cannelloni

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Delicias Baruz says:

    Tienen un aspecto fabuloso, qué ricos!! Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

  2. Vaya plato tan estupendo.

    Saludos

  3. De vede al meu.. maine mesteresc la cannelloni toata ziua :)) Sunt bune rauuu!!
    Pupici

  4. Mmmm ce bunatate!!

  5. Arata tare apetisant!!!

  6. Buna ziua. Cat spanac ar trebui?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]