Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Cartofi cu carnati la cuptor

* 1 kg cartofi noi
* 2 carnati cabanos
* 1 ardei gras rosu
* 2 oua
* 150 g smantana
* sare si piper
* patrunjel
* cimbru

Cartofii curatati si spalati se taie rondele sau in jumatate daca sunt mai mici.

Ardeii se taie fasii, iar carnatii bucati de cativa cm lungime pe care le crestam la capete.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se pun cartofii in strat, ardeii, sare, piper, cimbru si carnatii.

Se pune apa cat sa acopere cartofii si se da la cuptor pana cartofii sunt moi si lichidul a scazut.

Ouale se bat bine cu un praf de sare, apoi se adauga smantana. Se omogenizeaza si se toarna in vas peste cartofi. Se baga din nou la cuptor pana se incheaga oul si incepe a se rumeni deasupra.

Se serveste cald presarat cu patrunjel.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Arata foarte-foarte apetisant!

  2. Imi place reteta ,sint sigura ca am sa o incerc!Dar cred ca se maninca cit este calda,nu?
    O zi buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cartofi Byron

Cartofi Byron

Mod de preparare Cartofi Byron: Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita. Cartofii copti se taie in doua, […]

Cartofi gratinati cu branza

Cartofi gratinati cu branza

Mod de preparare Cartofi gratinati cu branza: Cartofii curatati de coaja se spala si se taie felii subtiri. Se aseaza apoi intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara sare si piper dupa gust si cateva fire de rozmarin. Branza se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se adauga […]

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Mod de preparare Cartofi cu carne si sos Bechamel: Carnea o taiem cubulete, cartofii curatati de coaja ii taiem felii subtirele. Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. […]

Ecrasé de cartofi

Ecrasé de cartofi

Mod de preparare Ecrasé de cartofi: Cartofii bine spalati, dar necuratati de coaja se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie in care am pus 2 linguri cu ulei de masline calim usor ceapa taiata solzisori. Adaugam ardeiul taiat cubulete si mazarea. Adaugam foarte putina apa, atat cat […]