Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum iti place 😉

Reteta de cartofi la cuptor pe care v-am adus-o azi am facut-o inainte de Pasti cand chiar daca eram in febra pregatirilor copiilor tot trebuia sa le dau ceva bun de mancare :)) si mi-am adus aminte c-am vazut eu la Gabi ceva numa’ bun de bagat in cuptor :)) Asadar, o reteta ce-o puteti pregati atunci cand aveti si alte treburi de rezolvat sau cand pur si simplu nu ai chef prea mult de stat in bucatarie.

Cartofi cu pui si cascaval la cuptor

Ingrediente

  • cartofi, cat vreti si cat aveti
  • ulei
  • usturoi, cu cat mai mult cu atat mai bun
  • sare si piper
  • rozmarin
  • piept de pui
  • sos de soia
  • sos Teriyaki
  • sare
  • cativa fulgi de ardei iute
  • cascaval pentru presarat deasupra
loading...

Mod de preparare Cartofi la cuptor:

Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei.

Separat, intr-un alt bol pui pieptul de pui taiat cuburi. Pune peste el o lingura de sos de soia si inca una de sos Teriyaki, sare si piper cat consideri ca ar fi necesar si cativa fulgi de ardei iute. Amesteca bine, tot cu mana 😉

Rastoarna cartofii intr-o tava, tigaie sau orice alt vas ce-l poti pune la cuptor. Printre ei pune bucatile de piept de pui si dai la cuptor la foc mediu pana se rumenesc cartofii. Inainte sa scoti tava din cuptor presara deasupra putin cascaval si lasa-l sa se topeasca.

Pofta buna! 😉

Cartofi la cuptor cu cascaval

Cartofi la cuptor cu carne

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *