Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Cartofi noi cu rozmarin

Imi plac cartofii noi, indiferent ca-s de-ai nostri sau de pe alte meleaguri. De cum apar in piata numai la ei imi sta gandul, iar cei vechi mi se par asa… fara gust. Mofturi, ar zice unii! :))))

Din toate retetele cu cartofi care exista aceasta varianta la cuptor imi place cel mai mult. Se fac usor si sunt foarte gustosi! 😉

cartofi noi cu rozmarin

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 capatani usturoi (verde)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 crenguta rozmarin
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Cartofi noi cu rozmarin:

Cartofii se spala foarte bine cu un burete abraziv si se curata daca este cazul. Se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg bine de apa intr-o strecuratoare.

Usturoiul se piseaza cu sare, piper si crenguta de rozmarin. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Punem cartofii intr-un castron si punem usturoiul deasupra. Amestecam bine, apoi rasturnam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

cartofi noi cu rozmarinSe da tava la cuptor pentru vreo 30-40 de minute, pana cartofii se rumenesc. In acest timp mai intoarcem cartofii de pe o parte pe alta, sa se rumeneasca uniform.

Se servesc calzi. Un pic de branza de capra deasupra si o salata mixta cu valeriana si masa e gata. 😉

Pofta buna! 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Imi plac foarte mult. Am vrut sa fac si eu astazi dar m-am razgandit si las pentru alta zi de post mai bine…

  2. Ii prepar si eu curand! Neaparat!
    Multumesc frumos, draga Miha!
    Multi pupici!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  3. Que pinta tan rica.

    Saludos

  4. Diana says:

    Imi plac , plac , plac :d si … daca-s si cu branza , sunt ,,mirifici”

  5. Ce buni sunt. Si ca atare si garnitura. O sa fac si eu.
    Sanatate piticilor!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]