Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu alune si stafide

loading...

* 3 oua
* 150 g zahar
* 50 g unt
* 500 g iaurt
* 3 linguri cacao
* 50 g alune
* 50 g stafide
* 2 cani faina
* 1 praf de copt
* esenta de rom


Ouale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa fiecare untul topit, iaurtul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza alunele tocate grosier si stafidele stropite cu esenta de rom.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava bine unsa cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Arata foarte bine

  2. Miamiii ce bun trebuie sa fie!!! Pupicei si o saptamana minunata

  3. Esto es un autentico pecado.

    Saludos

  4. yuuuumm that looks great!

    Have a great day!
    Priscilla

  5. Chiar ieri am facut un chec cu banane dar acesta pare delicios. Asa ca am sa il incerc maine.
    Multumim de reteta

  6. Frumos si delicios.
    O seara buna!

  7. lia says:

    am respectat reteta intocmai si a iesit un chec duplit pe care la_m aruncat nu era nici dulce cred ca ai gresit undeva la reteta, de ex. faina doua cani, cana avand cate grame?

    • 2 cani de faina inseamna 300 g faina, cred eu ca sunt indeajuns pentru a iesi o compozitie de chec. La fel si zaharul… din punctul meu de vedere 150 g de zahar intr-o prajitura sunt suficiente, mai ales ca mai apoi l-am servit cu sos de ciocolata, sos care este si el dulce.
      Nu stiu ce inseamna duplit, dar checul este unul simplu si n-ar fi trebuit sa intampini probleme…

  8. Olesea says:

    Am facut intocmai dupa reteta. A stat in rola o ora. A iesit crud, lipicios i mijloc. Nu a crescut deloc. Unde am gresit?

    • Textura checului este usor umeda, dar nu lipicioasa. Probabil ca mai trebuia sa-l tii la cuptor (faci proba cu scobitoarea)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]