Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu banane si cacao la tava

Poate ca n-o sa va suparati pe mine ca v-am adus inca o reteta de chec, dar cam asta a fost tot ce-am avut timp sa fac in ultimele zile. De-acu, daca tot am intrat in vacanta, poate voi avea timp de retete de prajituri mai sofisticate, desi… nu promit! ­čśŤ :))))

Chec la tava

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 banane potrivite ca marime
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 25 g cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Chec cu banane si cacao la tava:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste.

Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un praf de sare si ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.

  • Compozitia va capata un aspect ca de maioneza taiata, dar nu e nici o problema, toata treaba va reveni la normal dupa ce vom adauga faina ?

Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam in compozitie si mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in doua parti. In una din ele punem cacaoa si aromam dupa gust cu esenta de rom. In cealalta parte vom pune  dupa gust esenta de vanilie.

Punem cele doua compozitii intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Incepand din centrul tavii alternam cate o lingura de compozitie alba si una cu cacao.┬á La sfarsit „scuturam” putin tava sa se aseze uniform si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor, pana checul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit pe un gratar, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Chec cu banane

Chec cu cacao

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte delicios, arata extraordinar de bine.

  2. Mina says:

    Buna ^^ am incercat astazi reteta; este foarte delicioasa insa mi se pare ca este foarte uleioasa…bine, poate sunt subiectiva ^^

    • Checul are o textura usor umeda, dar n-ar trebui sa fie uleioasa.
      Dupa ce se va raci foarte bine, poate ca va fi asa cum trebuie sa fie ­čśë

  3. Lidia says:

    Buna,
    Este Un chec delicios, simplu de facut!!
    Noi preferam varianta fata esenta de rom, iar In plus adaug bucati de ciocolata!!
    Felicitari si multumesc mult pentru reteta!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]