Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu biscuiti

Felie de chec cu biscuiti

As fi vrut sa va tentez inca de ieri cu aceasta reteta de chec, dar nu stiu cum se face de la o vreme ca timpul meu parca intra la apa.

N-am sa va tin prea mult de vorba, pentru ca (evident!) sunt pe fuga :)) dar trebuie sa va spun ca pufosenia asta de chec a placut tare mult piticilor. Evident ca pentru ei am exclus sosul de coacaze, care fie vorba intre noi este absolut senzational, dar daca nu l-au vrut a picat taman la fix pe portia mea de prajitura 😀 Pentru ei trebuie sa fac mai mereu prajituri simple, d-alea gen „ia-o in mana si fugi” pentru ca si ei sunt mereu in criza de timp :)))

Asadar, un chec pufos pe care ar trebui sa-l testati, ca e tare simplu de facut.

Chec cu biscuiti

Felie de chec cu biscuiti

Ingrediente

  • 5 oua
  • 270 g faina
  • 50 g biscuiti obisnuiti
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 70 g ciocolata amaruie
  • Pentru sosul de coacaze:
  • ~100 g coacaze rosii
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare Chec cu biscuiti:

Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

crema de unt

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Biscuitii ii punem in robotul de bucatarie si ii mixam pana obtinem un pesmet fin, apoi ii incorporam in compozitie.

Pesmet de biscuiti

Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Dam deoparte mixerul si cu ajutorul unei spatule incorporam spuma de albus in compozitie in 2-3 reprize, amestecand usor.

chec-cu-biscuiti-7

Ciocolata o vom toca cu cutitul, in bucatele mai mici sau mai mari, dupa cum va este preferinta. Incorporam usor, sa nu scoatem aerul din compozitie.

Ciocolata tocata

Turnam compozitia de chec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet de biscuiti.

Tava gugulufNivelam frumos si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana checul crapa usor la suprafata. Facem si proba cu scobitoarea. 😉

Lasam checul in tava, sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca bine.

Pentru sosul de coacaze, am amestecat coacazele cu zahar si le-am pus la fiert la foc mic. Am fiert cateva minute, timp in care am amestecat constant si am zdrobit fructele cu lingura, sa iasa zeama din ele. Cand a inceput sa se ingroase am dat deoparte, am lasat sa se racoreasca, apoi am trecut prin sita si-am eliminat cojile si semintele.

Cam asta-i toata povestea checului, chec care intre timp a cam disparut.

Pofta buna! 😉

Chec cu biscuiti

Chec cu biscuiti

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Imi tai si eu o feliuta ;;)

  2. Exact pe placul meu!

  3. Inedit! imi place aspectul sectiunii, e diferit!

  4. Que cosa tan fantástica.

  5. Diana says:

    Chiar imi place …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone 🙂 Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata 🙂 Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]