Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu biscuiti

As fi vrut sa va tentez inca de ieri cu aceasta reteta de chec, dar nu stiu cum se face de la o vreme ca timpul meu parca intra la apa.

N-am sa va tin prea mult de vorba, pentru ca (evident!) sunt pe fuga :)) dar trebuie sa va spun ca pufosenia asta de chec a placut tare mult piticilor. Evident ca pentru ei am exclus sosul de coacaze, care fie vorba intre noi este absolut senzational, dar daca nu l-au vrut a picat taman la fix pe portia mea de prajitura ­čśÇ Pentru ei trebuie sa fac mai mereu prajituri simple, d-alea gen „ia-o in mana si fugi” pentru ca si ei sunt mereu in criza de timp :)))

Asadar, un chec pufos pe care ar trebui sa-l testati, ca e tare simplu de facut.

Chec cu biscuiti

Felie de chec cu biscuiti

Ingrediente

  • 5 oua
  • 270 g faina
  • 50 g biscuiti obisnuiti
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 70 g ciocolata amaruie
  • Pentru sosul de coacaze:
  • ~100 g coacaze rosii
  • 1 lingura zahar
loading...

Mod de preparare Chec cu biscuiti:

Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

crema de unt

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Biscuitii ii punem in robotul de bucatarie si ii mixam pana obtinem un pesmet fin, apoi ii incorporam in compozitie.

Pesmet de biscuiti

Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Dam deoparte mixerul si cu ajutorul unei spatule incorporam spuma de albus in compozitie in 2-3 reprize, amestecand usor.

chec-cu-biscuiti-7

Ciocolata o vom toca cu cutitul, in bucatele mai mici sau mai mari, dupa cum va este preferinta. Incorporam usor, sa nu scoatem aerul din compozitie.

Ciocolata tocata

Turnam compozitia de chec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet de biscuiti.

Tava gugulufNivelam frumos si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana checul crapa usor la suprafata. Facem si proba cu scobitoarea. ­čśë

Lasam checul in tava, sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca bine.

Pentru sosul de coacaze, am amestecat coacazele cu zahar si le-am pus la fiert la foc mic. Am fiert cateva minute, timp in care am amestecat constant si am zdrobit fructele cu lingura, sa iasa zeama din ele. Cand a inceput sa se ingroase am dat deoparte, am lasat sa se racoreasca, apoi am trecut prin sita si-am eliminat cojile si semintele.

Cam asta-i toata povestea checului, chec care intre timp a cam disparut.

Pofta buna! ­čśë

Chec cu biscuiti

Chec cu biscuiti

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Imi tai si eu o feliuta ;;)

  2. Exact pe placul meu!

  3. Inedit! imi place aspectul sectiunii, e diferit!

  4. Que cosa tan fantástica.

  5. Diana says:

    Chiar imi place …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]