Briose si checuri / Prajituri / Retete de prajituri

Chec cu crema mascarpone si capsuni

N-am prea avut timp zilele astea de prajituri sofisticate, dar am zis ca macar un chec sa le fac copiilor. Si pentru ca tot se apropie 1 Iunie, ziua lor, a tuturor copiilor, i-am dat un aer festiv. O crema usoara de mascarpone si cateva capsuni stropite cu ciocolata vor face intotdeauna diferenta 😉

Chec Zebra

Chec cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru chec:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema mascarpone:
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • capsuni
loading...

Mod de preparare Chec cu crema mascarpone si capsuni:

Chec marmorat:

Topim partial untul, apoi il mixam bine cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Spargem ouale intr-un bol si mixand continuu le punem pe rand in crema de unt. Mixam bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie alternand cu laptele din care am lasat deoparte 2 linguri.

Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale 🙂 In una dintre ele punem cacaoa si cele 2 linguri de lapte ramase.

In tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt punem compozitia pentru chec. Incepand din centrul tavii alternam cele 2 compozitii, o lingura de compozitie alba, o lingura de compozitie cu cacao…

Preparare chec in doua culori

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana checul trece cu scobitoarea. Scoatem checul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema de mascarpone:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

  • Daca doriti puteti adauga in crema cateva capsuni taiate cubulete si scurse bine de zeama

Cu aceasta crema ornam checul.

Chec cu crema mascarpone

Deasupra punem cateva capsuni, stropim cu ciocolata topita si…gata! :)))

Pofta buna! 😉

Chec in doua culori  cu capsuni

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Un simple gâteau marbrée très joliment décoré est sans doute une vrai délice, bravo!
    bisous

  2. Hmm, arata bine rau .

  3. Uite cum un simplu chec si-a luat hainute de gala! Foarte frumos, dar si foarte gustos!

  4. Grozava idee,imi place mult !

  5. MADI says:

    Pare greu de facut.In sfarsit un loc unde ti se aduce ce ceri…www.EM80 poate va ajuta cu ceva.
    Am sa incerc prajitura si va spun cum a iesit.

  6. Yum yum. Pot sa inlocuiesc crema de mascarpone cu altceva? Ai mei nu o prea agreeaza. In rest, nota 10 pentru prajitura!

  7. Pingback: Chec cu glazura de lamaie si migdaleCooking with my soul

  8. Arată grozav! Da’ ce se poate folosi în loc de zahăr, dacă vrea și un diabetic să mănânce?

  9. Anda Crisan says:

    Arată senzațional.
    andacrisan3.wordpress.com/

  10. Alina says:

    Arata minunat! Ai cele mai bune retete din lumea blogosfera !
    As dori sa prepar acest chec pe sambata .
    Se poate insiropa blatul sau „trage” de la crema si e moale ?
    Mie nu-mi ies niciodata blaturile pufoase si sa nu fie tare,l-as insiropa,ce zici ?

    • Multumesc frumos de aprecieri, Alina! 🙂
      Blatul are o consistenta umeda, nu e uscat. Totusi, daca iti plac prajiturile bine insiropate il poti insiropa, nu e nicio problema

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]